Sokat hibázva is simán vertük Szlovéniát

2009.03.04. 20:26
A Pannon Kupa női kézilabdatorna első meccsén a magyar válogatott 12 góllal verte Szlovéniát. Imre Vilmos lehetőséget adhatott a keretbe hívott újoncoknak is, akik nem okoztak csalódást, és a sok technikai hiba ellenére könnyedén vertük a szlovénokat. Pénteken Svédország lesz az ellenfél.

Barátságos hangulatú tesztmérkőzést játszott a Pannon Kupa első meccsén a magyar válogatott Szlovénia ellen. Imre Vilmos több újoncnak is lehetőséget adhatott, de a kapitány elmondta, az eredmény még egy ilyen meccsen is fontos hazai pályán, ezért erős kezdőcsapattal kezdtünk a szlovénok ellen.

MAGYARORSZÁG-SZLOVÉNIA 37-25 (20-14)

A magyar válogatott gólszerzői: Sopronyi 6, Görbicz 5/4, Szamoránsky, Balogh, Kovacsicz, Mörtel, Orbán, Vérten, Vince 3-3, Hornyák 2, Tomori 1

Hétméteresből: 5/4 ill. 6/5
Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc

Csütörtök, 18h: Szlovénia-Svédország
Péntek, 18h: Magyarország-Svédország

Görbiczék 20 perc alatt nagyjából le is rendezték a rengeteg technikai hibával tarkított meccset, ekkor a kapitány már bátran beküldhette az újoncokat, de az újoncokkal kiegészített fiatal csapat is növelni tudta a különbséget. Az első félidőben Pastrovics Melinda parádézott, így felállt fal ellen nem sokat gyakorolhatott a csapat, lerohanások után szereztük góljaink nagy részét.

A második játékrészben Herr Orsolya is kiválóan védett, miközben győri csapattársai mind a padon ültek, helyüket újoncok és fiatalok vették át, akik nem okoztak csalódást. Különösen Sopronyi Anett játszott jól, az Eb magyar felfedezettje a mezőny legjobbja lett, de az első válogatott meccsén játszó Orbán Adrienn is jól játszott.

Imre Vilmos: A magas támadásszám volt a lényeg

Hektikus volt a játékunk, könnyen lőttük a gólokat, de könnyen is kaptuk szünetig - nyilatkozta Imre Vilmos a kezi.hu-nak. - Félidőben erre hívtuk fel a figyelmet, fegyelmezettebbé is vált a védelmünk. Magas támadásszámmal szerettük volna végigvinni a meccset, ez sikerült is. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni. Az újoncok lámpalázasak voltak, de Orbán Adrienn és Cifra Anita is levetkőzte elfogódottságát. Görbicz Anita megfázással, Vérten Orsolya combizom-húzódással bajlódott a héten, így ők ma kevesebbet játszottak.

A mérkőzést lelkesen végigszurkoló ózdi közönség örömmel nyugtázhatta, hogy a magyar győzelmet nem fenyegeti veszély, így a technikai hibák és a többször kihagyó védelem ellenére örömjátékkal növelte kiütéses arányúvá vezetését Imre Vilmos csapata. Teljesült a kapitány kérése, nagyon megvertük Szlovéniát, és a mérkőzés bizonyos szakaszaiban nem játszott rosszul a magyar csapat.