Újabb bundabotrány szereplője a Kiel?

2009.03.28. 17:40 Módosítva: 2009.03.28. 17:43
Nemcsak a 2007-es Bajnokok Ligája szezonban került gyanúba a német kézibajnok THW Kiel, tavaly is manipulálhatta a Barcelona elleni elődöntőt. A legjobb dán bíró is kipakolt.

Tovább dagad a kézilabdabírók nemzetközi botránya: újabb adalékokat tálalt a német és a dán sajtó a nyilvánosság elé: lényegében iparszerűen vesztegették meg a bírókat.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy feltétlenül szükségszerű volt az európai szövetség (EHF) intézkedése, és csak két órával a meccsek előtt nevezi meg, kik fogják vezetni a sorsdöntő mérkõzéseket.

A Der Speiegel arról írt, hogy az állami hatóságok szeretnék ellenőrzi, miért utalt 2007-ben a német Kiel Nenad Volarevics zágrábi üzletembernek 92 ezer eurót. A Kielt meggyanúsították a 2007-es Bajnokok Ligája-döntő manipulálásával - a lengyel Blaum és Goralczyk vezette a finálét -, és csak így tudták verni Flensburgot.

A legújabb vád a tavalyi szezonra vonatkozik, és állítólag 40 ezer dollárt fizettek az ukrán bírópárosnak - Ljudovik, Vakul - azért, hogy a BL-elődöntő első meccsét biztosan megnyerjék a Barcelona ellen. Végül tízzel nyertek, így a visszavágó lefutott volt. Az orosz Csehovszki Medvegyi a 2006-os KEK-döntőben vásárolta meg a német bírópárost (Bernd Ullrich és Frank Lemme).

Markus Glaser, az EHF menedzsere kijelentette, minden ügyet tisztázni akarnak, és attól sem zárkóznak el, hogy teljesen új párosok vezessenek, mert ez a kézilabda, egyben a sport érdeke.

A legkorrektebbnek tartott dán bíró azt elevenítette fel az egyik dán tv-ben, hogy örömlányokkal próbálták hatást gyakorolni rá. Lars Pedersen vezette a finálét, és ugyan lehetett arra számítani, hogy a hazai horvátok segítséget kapnak tőle, de abszolút pártatlanul vezette a meccset. Pedersen rögtön felállt a vacsoráról, amikor észlelte, hogy a lengén öltözött kurvák őt és társait akarják szórakoztatni.

Mint ahogy a Montpellier-Veszprém összecsapást is, és a franciák is dicsérték, jóllehet hatgólos vereséget szenvedtek február huszonkettedikén.