Görbicz Anita térdsérülést szenvedett

2009.05.05. 20:41 Módosítva: 2009.05.05. 20:41
A dán Viborg elleni Bajnokok Ligája döntőre készülő Győri ETO Ferencváros elleni bajnokiján súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett a magyar bajnok irányítója, Görbicz Anita. A válogatott játékos a második félidő közepén egy ütközés után lent maradt, nem tudta folytatni a játékot, az első vélemények szerint komoly a baj.
gorbicz

A női kézilabda NB I. rájátszásában a Ferencváros-Győri Audi-ETO mérkőzésen a vendégek úgy léptek pályára, hogy ha nyernek, a hétvégi Bajnokok Ligája döntő előtt magyar bajnoknak mondhatják magukat. A zárt kapuk mögött lejátszott meccsen végül 28-28-as döntetlen született, de nem a bajnoki cím – vélhetően időleges - elmaradása a győriek legnagyobb gondja.

A szoros mérkőzés második félidejének közepén Görbicz Anita, a győriek irányítója egy betörés után szerencsétlenül ütközött, és a térdéhez kapva összeesett. Rövid ápolás után a zokogó játékost levitték a pályáról, az első vélemények szerint komoly térdsérülést szenvedett, de biztosat csak a tüzetes orvosi vizsgálat után lehet tudni.

A győriek vasárnap, május 9-én Dániában játsszák a BL-döntő első mérkőzését, melyen a sérülés komolyságát látva meglepetés lenne, ha tudná vállalni a játékot a magyar válogatott irányítója. A visszavágót 16-án rendezik Veszprémben. A magyar bajnokság megnyeréséhez az ETO-nak május 24-én a Békéscsaba ellen elég egy pont is.