Nem áll ki a kézidöntőre a Szeged?

2009.05.08. 16:05 Módosítva: 2009.05.08. 16:06
A férfi kézilabda bajnokság döntőjének első mérkőzését a versenykiírás értelmében május 17-én, vasárnap játszaná az MKB Veszprém és a Pick Szeged, de a vendégeknek nem megfelelő az időpont, mert szponzori kötelezettségüknek tesznek eleget a Red Bull Forma1-es bemutatóján. Pistrui László tulajdonos a delmagyar.hu-nak nyilatkozva kijelentette, a Szeged nem utazik el a döntőre május 17-én.

Kialakult a férfi kézilabda bajnokság döntőjének párosítása, a várakozásoknak megfelelően a Pick Szeged lesz a címvédő MKB Veszprém ellenfele. Az alapszakasz győzteseként az első, - és ha 5 meccsre kerül sor, az utolsó - mérkőzést is hazai pályán játszhatja a Veszprém, de az időpontokkal már most gondok vannak.

A Magyar Kézilabda Szövetség (a döntőt közvetítő Sport1 csatornával egyetértésben) egy éve elkészítette a sorsolást, mely szerint május 17-én, vasárnap rendezik az első mérkőzés. Április 23-án Lele Ambrus levélben tudatta az MKSZ vezetőségével, hogy a vasárnapi időpont a Szegednek biztosan nem felel meg.

Ezen a napon rendezik Szegeden a Red Bull Forma1-es csapata által szervezett utcai bemutatót, melyen a Pick Szeged játékosainak reklámszerződésük értelmében meg kell jelenniük. A szegediek eltökéltek, hogy teljesítik a szerződésben foglaltakat, Pistrui László tulajdonos a delmagyar.hu-nak nyilatkozva úgy fogalmazott, ha vasárnap lesz a döntő, a Szeged egyszerűen nem utazik el Veszprémbe.

A két magyar BL-csapat egymással próbált egyeztetni az új időpontról, de szombaton a Veszprém Arénában a Győri Audi-ETO a Viborgot fogadja a Bajnokok Ligája döntőjében, pénteken pedig koncert lesz a csarnokban, ezen kívül a hazai csapat szponzorainak az igénye is az, hogy a program folytonossága megmaradjon, a Győr döntőjének, és a magyar bajnoki döntőnek egymás után kell következnie.

Az Index értesülései szerint a veszprémiek korábban felajánlották, hogy tolják el a döntőt egy héttel, ez azonban Lele Ambrus szerint a válogatott miatt nem jöhet szóba, hiszen június elején sorsdöntő Eb-selejtezőre kerül sor (a két csapat összesen 11 játékost ad a válogatottba), ezen kívül Dragan Marjanac esküvőjével is ütközne a sorozat döntője, pedig a szegedi kapus korábban úgy szervezte az eseményt, hogy biztosan ne essen egybe a magyar bajnokság döntőjével.

„A Pick Szegednek kötelezettségei vannak a szponzorok felé, és jóval a bajnoki döntő előtt jeleztük a szövetségnek és a Veszprémnek, hogy a szombati és a vasárnapi időpont nem megfelelő számunkra. Nagyon bízom benne, hogy a magyar kézilabda, és az összes érintett érdekeit figyelembe véve olyan döntés születik, ami mindenki számára kedvező.” – mondta az Indexnek Lele Ambrus.

„Hivatalos értesítést nem kaptunk ugyan, de tudunk a Szeged kéréséről, és kapcsolatba léptünk döntőbeli ellenfelünkkel – mondta az Indexnek dr. Magyarády Péter, a veszprémiek gazdasági elnöke. – A szándék megvan bennünk, hogy megoldjuk a problémát, de ahogy a Szegednek, úgy nekünk is vannak kötelezettségeink, ráadásul mi is csak bérlői vagyunk a Veszprém Arénának, így nem csak rajtunk múlik a dolog.”

Magyarády elmondta, a veszprémi klub megpróbálja teljesíteni a szegediek kérését, és ha nem lesz komoly akadálya, belemegy a Szeged által javasolt május 15-i, pénteki időpontba. „A két klub között nem volt mindig tökéletes a viszony, a februári tragédia óta kialakult jó kapcsolatra tekintettel most megpróbálunk olyan megoldást találni, ami nem sérti a mi érdekeinket sem, és a Szegednek is megfelel.”