A Kielé a kézilabda BL-döntő első meccse

2009.05.24. 21:17 Módosítva: 2009.05.24. 21:25
Öt góllal, 39-34-re nyert a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntőjének első meccsét a THW Kiel a címvédő Ciudad Real ellen. A hihetetlen iramú, hullámzó meccsen a két sztárkapus közül Thierry Omeyer a hajrában a németeknek nyerte meg a meccset, de a jelentős különbség ellenére semmi nem dőlt el.

A két csapat erejéhez méltó mérkőzést játszott a THW Kiel és a Ciudad Real a Bajnokok Ligája döntőjében. A 10 ezer szurkolója által hajtott németek kezdtek jobban, de 7-2 után a spanyolok egy 5-0-s sorozattal visszakapaszkodtak. Ez a hullámzás az egész meccsre jellemző volt, már az elején látszott, az dönt majd, hogy a hajrában kinek jön ki jobban a lépés.

A hazai kapuban Thierry Omeyer, a Ciudad Realnál Sterbik Árpád védett jól, de a helyzeteiket jobban kihasználó németeknél a meccs minden szakaszában akadt valaki, aki tolt egyet a csapaton. Az első félidőben a cseh Jicha és a szlovén Kavticnik játszott nagyot, a spanyoloknál Fernandez és Kallman volt gólerős.

Az elképesztő iramú meccsen végig a Kiel vezetett, de a címvédő többször is egy gólra zárkózott, az első játékrész végén egy jobb periódust kihasználva mégis hattal mentek a németek.

A második félidő már nem a kapusokról szólt, a két világsztár hálóját szétlőtték az ellenfelek. A Kielben piros lapot kapott Marcus Ahlm, ezt kihasználva újra feljöttek a spanyolok, de Nikola Karabatic góljaival tartotta hol szűkebb, hol magabiztosabb előnyét a német bajnok.

Az utolsó tíz percben a Kiel francia kapusa talált magára (Sterbiket Hombrados váltotta, annyira nem találkozott a labdával), és védéseinek köszönhetően lerohanásokból könnyű gólokat lőttek a hazaiak. A hajrában nem kegyelmeztek, a fáradtabban mozgó spanyolok között simán szereztek újabb gólokat, de a Ciudad Real sztárjaiban egy négyperces gólcsend után is maradt annyi, hogy ne dőljön el a döntő már az első meccsen.

Az öt gól határesetnek mondható, jelentős előnynek számít, de a tavalyi döntő fényében nem sokat jelent (akkor hazai vereség után idegenben nyert simán a C.R.). A mérkőzés képe alapján mindenképpen megérdemeltnek mondható a német siker, jobban játszott a Kiel, mindkét félidő hajrája az övék volt. Ez, és a kapusok közti különbség döntött a BL-döntő első meccsén. Visszavágó jövő hét vasárnap, Ciudad Realban.

THW Kiel-Ciudad Real 39-34 (18-12)

Kiel: Omeyer (kapus), Ahlm 2, Andersson 1, Anic 4, Jicha 9, Karabatic 7, Kavticnik 9 (3), Klein, Lövgren 2, Lund, Lundström 3, Zeitz 2. Edző: Alfred Gislason.
Ciudad Real: Sterbik, Hombrados (kapusok), Abalo 7, Dinart, Entrerrios 1, Fernandez 8, Källman 7, Metlicic, Morros. Parrondo, Rutenka 2, Stefansson 6 (1), Urios Fonseca 1, Vaquero 2. Edző: Talant Dusebajev.

Hétméteresek: 5/3, illetve 1/1.
Kiállítások: 10, illetve 12 perc.