Lemondott a női kézilabdások kapitánya

2009.07.02. 14:30
Kilenc hónap után nem vállalja tovább a női kézilabda-válogatott irányítását Imre Vilmos, mert összeegyeztethetetlennek tartja feladatkörét a Dunaferr férficsapatának vezetőedzői posztjával. Még a nyáron ki kell jelölni utódát, mert szeptemberben Világkupa lesz, decemberben pedig világbajnokság.

„A döntéskényszert az élet hozta, pontosabban az, hogy a Dunaferrnél női együttesénél lehetetlenné vált az érdemi munka, pedig az eredeti elképzelés szerint ez a pozíció jól megfért volna a női kapitányi poszt mellett. A jelenlegi kettősséget, a női válogatott mellett a Dunaferr férfi együttesének irányítását azonban nem vállalhattam, a szakmai felelősségem és a lelkiismeretem miatt sem" - indokolta a Magyar Kézilabda Szövetség honlapján döntését Imre Vilmos.

"A Dunaferrhez ezért csak 2009. június 30-ig köteleztem el magam, de olyan szerződéshosszabbítási ajánlatot kaptam, amelyet mindenképpen mérlegelnem kellett, és végül emellett döntöttem. Nem kizárólag anyagi megfontolásból, mert ha csak ez számítana, éppen akkor vinném párhuzamosan a két feladatot, hogy két helyről kapjam a pénzt. Erre azonban képtelen lennék. Büszke vagyok rá, hogy kilenc hónapon át irányíthattam a válogatottat, ezért köszönettel tartozom a játékosoknak, stábomnak, és az MKSZ elnökségének is, amely megtisztelt a bizalmával" - magyarázta.

Imre Vilmos
Imre Vilmos

Sinka László, a szövetség elnöke köszönettel kezdte helyzetértékelését: "Tudomásul vettem Imre Vilmos döntését. Rendkívül tehetséges edzőnek és remek embernek tartom, remélem, sok sikert ér el. Számunkra ezzel új helyzet állt elő, amelyről a szövetség alelnökeivel már konzultáltam, az elnökség pedig legközelebbi, július 22-i ülésén foglalkozik a témával. Még a nyár folyamán szeretnénk megtalálni az új szövetségi kapitányt, mert a válogatott augusztusban egyhetes összetartáson vesz részt, ősszel pedig Világkupára utazik, másrészt viszont kapkodni nem fogunk, megfontolt döntést kell hoznunk."

A magyar női kézilabda-válogatott Imre Vilmos vezetésével a 8. helyen végzett a tavaly decemberi, macedóniai Európa-bajnokságon, idén júniusban pedig Szlovákiával szemben kivívta a részvételi jogot a december 5-20. közötti kínai világbajnokságra, amelyre már új kapitány vezeti majd a csapatot.

Még az is lehet, hogy Hajdu János ismét visszatér, miután a férficsapatot kijuttatta a soron következő Európa-bajnokságra. (Ez esetben a férfiakat akár Mocsai Lajos is átvehetné, aki tavaly szeptemberben nem vállalta.)

A nőknél jelölt lehet a győri Konkoly Csaba is, aki eddig elzárkózott a feladattól.