Elbuktuk a döntőt a junior női kézi-Eb-n

2009.08.23. 19:10
A junior női kézilabda Európa-bajnokság döntőjében a magyar válogatott egy félidőn át jó játékkal vezetni tudott, de a norvégok a második játékrészben jobban koncentráltak, kapusuknak köszönhetően a hajrára eldöntötték a mérkőzést, 29-27-re győztek.

Húzóemberei kiváló játékával jól kezdte az Európa-bajnokság döntőjét a magyar válogatott, Zácsik Szandra és Kovacsics Anikó góljaival, valamint Víg Vivien védéseivel nemcsak jól tartotta magát, de vezetni is tudott Róth Kálmán csapata.

Magyarország-Norvégia 27-29 (16-15)

Győr, 3000 néző
Magyarország: Kovacsics 8/4, Szalai 5, Zácsik 4, Hornyák 3, Tamás 3, Deáki 3, Kisfaludy 1
Norvégia: Kurtovic 9/4, Moerk 7, Sa. Solberg 6, Yttereng 2, Oftedal 2, Molid 2/1, Hall 1

A 3. helyért:
Oroszország-Németország 29-24

Az első percek hullámzó játéka után mindkét csapat megtalálta védekezését, nagy küzdelemben fej-fej mellett haladtak. A magyaroknál Zácsik nem védekezett, támadásban viszont ellenállhatatlanul játszott, az átlövőt nem tudták tartani, Kovacsics pedig magabiztosan lőtte a büntetőket, és akcióból is többször volt eredményes. Ekkor a norvégoknál Moerk játszott gólerősen.

A szünetig megszerzett egygólos előny a második játékrész elején gyorsan eltűnt, a norvég kapuba beállt Rundbraathen néhány óriási védéssel elbizonytalanította a magyar lövőket. A korosztály kiemelkedő csapata okosan, eredményesen támadott, állandósította 2-3 gólos vezetését.

A szünet után már nem tudott vezetni a magyar csapat, amely próbálta tartani magát, de hiába küzdött, támadásban túl sokat hibázott ahhoz, hogy idegessé tudja tenni az egyre magabiztosabban kézilabdázó Norvégiát.

A hajrára ötgólos előnnyel érkeztek a norvégok, innen még közelebb tudott jönni a magyar csapat, de kétgólos, megérdemelt győzelmet aratott ellenfele.

Az erős mezőnyben a második hely komoly siker a magyar válogatottól, különösen úgy, hogy Róth Kálmán csapatában nem volt balkezes átlövő. A junior keretből többen hamarosan a felnőtt keretben bizonyíthatnak.

A bronzmérkőzésen a magyarok által legyőzött Oroszország öt góllal verte Németországot.