2024. június 26. 18:00
Szlovákia
Románia
Frankfurt Arena III. forduló
2024. június 26. 18:00
Ukrajna
Belgium
StuttgartArena III. forduló
2024. június 26. 21:00
Georgia
Portugália
Arena AufSchalke III. forduló
2024. június 26. 21:00
Csehország
Törökország

Andjelkovics hosszú időre kidőlt a Pickből

2009.09.09. 15:16
Komoly vállsérülést szenvedett a Pick Szeged kézilabdacsapatának irányítója, Daniel Andjelkovics. A játékost specialisták vizsgálják, Lele Ambrus szakosztályelnök szerint 4-6 hét múlva derül ki, műteni kell-e. Ha igen, akár az egész idényt is kihagyhatja, így a fegyelmi okokból kitett Petar Nenadicsot azonnal visszahívta a bajnoki ezüstérmes.

Még jóformán el sem kezdődött a kézilabdaidény, a Pick Szeged már most komoly bajba került. A magyar bajnoki ezüstérmesben – a tavalyi szezonhoz hasonlóan – ismét megsérült egy kulcsjátékos: az irányító Daniel Andjelkovics a Tatabánya elleni mérkőzésen szakította szét a vállát.

daniel-andjelkovics

A 31 éves szerb már a csapat németországi túráján érezte a vállát, a bajnokin már csak rásérült, így az már most egészen biztos, hogy hosszú kihagyás vár rá.

Lele Ambrus szakosztályelnök elmondta, két specialistával is megvizsgáltatták a játékost, az egyik azonnali műtétet javasolt, a másik 4-6 hét beavatkozás nélküli pihenést, ami után eldől, hogy valóban szükség van-e műtétre.

„Andjelkovics sérülése nagyon érzékenyen érinti a csapatott, klasszis játékost veszítettünk el, ráadásul rögtön a szezon elején – mondta az Indexnek Lele. – Úgy döntöttünk, egyelőre nem műttetjük meg Andjelkovicsot, kivárjuk a másfél hónapot, aztán kiderül, valóban szükség lesz-e a beavatkozásra. Tisztában vagyunk vele, hogy ha ezután mégis műtik, akkor gyakorlatilag az egész szezonra kidől, de nincs más választásunk.”

A szegediek az elmúlt szezon végén fegyelmi okokból kitették a keretből a csapat szerb irányítóját, Petar Nenadicsot, akinek azóta folyamatosan csapatot kerestek, szerették volna kölcsönadni. Nenadics több csapatnál járt próbajátékon (többek közt a német Rhein-Neckar Löwennél is), de végül senki nem vette kölcsön. Most a Pick vezetői visszarendelték Szegedre.

„Eddig sem Nenadics képességeivel volt gondunk, tehetséges játékosnak tartjuk, aki előtt komoly pályafutás állhat, ha hajlandó megváltozni – mondta a szerb irányító visszatéréséről Lele. – A megváltozott helyzetben újra megkapja a lehetőséget, hiszen nem hozhatjuk olyan helyzetbe Vladan Maticsot, hogy egy fiatal irányítóval nézzen szembe a BL-ellenfelekkel. Nenadics tudja, mit várunk tőle, és mi az, amit idén sem vagyunk hajlandóak tolerálni.”

A legutóbbi szezonban gyengén szereplő Pick Szeged három hét múlva a Csehovszki Medvegyit fogadja a Bajnokok Ligájában, öt hazai meccséből négyet novemberig letud, így szinte biztos, hogy Andjelkovics nélkül lesz kénytelen harcolni a továbbjutásért. A hatfős csoportból négy csapat jut a középdöntőkbe.