Bravúr kell a kézi-BL-hez a Ferencvárosnak

2009.10.02. 10:53
A magyar bajnoki ezüstérmes Ferencváros-RightPhone nehéz csoportban van a BL-selejtezőben. Ukrajnában a hazai HC Szmal és a svájci LC Brühl mellett a KEK-győztes dán FC Köbenhavn előtt kellene az első helyen végeznie az FTC-nek. Elek Gábor vezetőedző helytállást vár csapatától.
Szucsánszki Zita (balra)
Szucsánszki Zita (balra)

A női kézilabda Bajnokok Ligájáért 2007 óta tornarendszerben zajlanak a selejtezők, a négy négyes csoportból a győztesek csatlakoznak a kiemeltekhez a főtáblán. Idén a bajnoki ezüstérmes Ferencvárosra nagyon nehéz feladat vár Ungváron, ahol többek között egy végső győzelemre is esélyesnek tartott sztárcsapatot kellene megelőznie.

Az FTC-RightPhone két kulcsemberét is elveszítette tavaly óta, Szamoránsky Piroska és Zácsik Szandra kiesésével a tisztes helytállás lehet a magyarok célja, hiszen a hazai HC Szmart is erős csapat, a KEK-címvédő FC Köbenhavnban pedig egy világválogatott jött össze Anja Andersen keze alatt.

Az FTC programja

Október 2., péntek:
15:00 FTC-RightPhone-HC Szmart
17.00 FC Köbenhavn-LC Brühl
Október 3., szombat:
15:00 LC Brühl-FTC-RightPhone
17:00 HC Szmart-FC Köbenhavn
Október 4., vasárnap:
11:00 FTC-RightPhone-FC Köbenhavn
13:00 HC Szmart-LC Brühl

„Kellemetlen, hogy a házigazdákkal kezdünk, róluk van a legkevesebb információnk, annyit tudunk, hogy a széthulló Zaporozsjéból két játékos, az olimpiai bronzérmes és Eb-ezüstérmes Csigitsza, valamint Perevera érkezett a nyáron, és az együttesnek van két orosz légiósa is – mondta a kezi.hunak Elek Gábor vezetőedző. - A svájci Brühl nyáron Magyarországon vendégeskedett, játszott több klubcsapat és a junior válogatott ellen is, őket mindenképpen le kell győznünk.

Elek elmondta, bízik csapatában, és szeretné megnyerni az első két meccset, a dánok ellen pedig emelt fővel akarnak lejönni a pályáról, a továbbjutás hihetetlen bravúr lenne.

A tavalyi döntős Győri Audi-ETO kiemeltként főtáblás, a C csoportban (az Oltchim Valcea és az SD Itxako társaságában) október 24-én kezd a selejtezőből feljutó csapat otthonában.