Nagy László nélkül a Pannon-kupán

2009.10.29. 13:21
Csütörtöktől szombatig jó ellenfelekkel készül a 2010 januári férfi kézilabda Európa-bajnokságra a magyar válogatott, Tunézia, Szerbia és Románia ellen játszik Csoknyai István csapata. A kapitánynak ez lesz az első komoly tornája, Nagy László nincs a csapattal, decemberben kiderül, valaha lesz-e még.

A Pannon Kupa, amely egyben Marian Cozma emléktorna is, a férfi kézilabda-válogatott Európa-bajnoki felkészülésének fontos állomása, egyben Csoknyai István első komoly tornája szövetségi kapitányként.

A tornán egy erős észak-afrikai válogatottal, Tunéziával kezd a magyar válogatott, majd pénteken az újra Eb-résztvevő szerbekkel, szombaton pedig a Veszprém Arénában a románokkal játszik. Tunéziát az év elején egy hasonló tornán 31-29-re vertük, Romániától viszont a Marian Cozma emlékmeccsen kikaptunk 31-30-ra. A szerbekkel egy éve találkoztunk utoljára, akkor 29-28-ra nyertünk.

A várakozásoknak megfelelően Nagy László megsérült, a magyar válogatott csapatkapitányával kapcsolatban még mindig nem tudjuk, spanyollá lesz-e, a szövetség ultimátumban szólította fel, hogy decemberig döntse el. Sérülés miatt hiányzik Laluska Balázs és Nagy Kornél, visszakerült a Szegedről távozó Puljezevics Nenad, és a balkezesek pótlására Harsányi Gergő.

A magyarok programja

Okt. 29., 18h (Sportklub):
Magyarország-Tunézia
Okt. 30., 18h, (Sportklub):
Magyarország-Szerbia
Okt. 31., 12h, (RTL Klub)
Magyarország-Románia

Puljezevics mellett Mikler Roland, és az első számú kapus, Fazekas Nándor a keret tagja, valószínűleg a tornán kiderül, ki lesz az Eb-n a veszprémi kapus mögött a második. Nagy László helyén Mocsai Tamás és Krivokapics Milorad játszik, támadásban képesek pótolni a barcelonai jobbátlövőt, a védekezés már komolyabb feladat.

Újra a keret tagja a Veszprémből elküldött Gál Gyula, aki Tatabányán jó formában mutatkozott be, beállóban ott van még BL-ben is jól teljesítő Schuch Timuzsin, és a szegedi Zubai Szabolcs.

A többi poszton nincs meglepetés, a széleken a szokott veszprémi arcokat láthatjuk, az átlövőkhöz pedig visszatérnek az egykori MKB-sok, Ilyés Ferenc (Lemgo) és Putics Barna (Cimos Koper). Biztató a BL-meccseken óriási formában kézilabdázó Katzirz Dávid gólerős játéka, az Eklemovics Nikola, Császár Gábor irányítópároson valószínűleg szintén nem múlik majd semmi.

A magyar válogatott gondja védekezésben az lehet, hogy nincs kimondottan hármas védőnek számító játékosa, Nagy László helyének betöltése a védelem közepén komoly feladat lesz.

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Fazekas Nándor (Veszprém), Puljezevics Nenad (HC Kolubara), Mikler Roland (Dunaferr)
Jobbszélsők: Iváncsik Tamás (Veszprém), Harsányi Gergő (FTC), Gulyás Péter (Veszrpém)
Jobbátlövők: Mocsai Tamás (Lemgo), Krivokapics Milorad (Szeged)
Irányítók: Eklemovics Nikola (Veszprém), Császár Gábor (Chambéry)
Beállók: Gál Gyula (Tatabánya), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Szeged)
Balátölövők: Ilyés Ferenc (Lemgo), Katzirz Dávid (Szeged), Putics Barna (Koper)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate)