Hornyák Ágnes sem utazik a női kézi vb-re

2009.11.11. 16:20

Egyetemi tanulmányai és vizsgakötelezettségei miatt nem utazik el a decemberi, kínai női kézilabda-világbajnokságra Hornyák Ágnes, a Győri ETO átlövője - olvasható a magyar szövetség honlapján. A kapus Pálinger Katalin októberi bejelentését követően így már két meghatározó játékos hiányzik majd a keretből.

„Nincs szó arról, hogy lemondanám a válogatottságot, azonban a Nyugat-Magyarországi Egyetem rekreáció és egészségfejlesztési szakára járok, ahol januárig 19 vizsgát és egy nyelvvizsgát kell sikeresen letennem, ezért nem tudnám vállalni a világbajnokságot – mondta a kezi.hu-nak Hornyák. – Egyeztettem Mátéfi Eszter szövetségi kapitánnyal is, és ha később számítanak rám a nemzeti csapatban, természetesen rendelkezésre állok.”

Mátéfi úgy nyilatkozott, hogy nem érti és elítéli ezt a lépést, mert szerinte a válogatottság szent dolog: „A bejelentés módja és időzítése egyaránt roppant zavaró, hiszen már beadtam a szövetségnek a vb-re nevezendők tizennyolcas listáját, s ezen Hornyák neve is szerepel. Keresem az utódját, s a bő világbajnoki keretből fogok választani, de nem szívesen beszélnék Hornyák szerepéről a távolabbi jövőben.”

Pálinger azért mondta le a vb-szereplést, mert úgy érezte, hogy a sorozatos terhelés miatt a felkészülést, az egyhetes akklimatizációt és a közel kéthetes tornát nem tudná rendesen végigcsinálni.