Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szétvédekezték a horvátok a lengyeleket

2010.01.30. 18:43 Módosítva: 2010-01-30 18:43:55
A tavalyi világbajnoki döntő ismétlődik meg az ausztriai kézilabda Európa-bajnokságon. A franciák pihentebbek lesznek, mert könnyedén verték Izlandot, a horvátok viszont végig küzdöttek, de az utolsó húsz percben vezettek az elbizonytalanodó lengyelek ellen.

A vártnál lényegesen simább volt a férfi kézilabda Európa-bajnokság első döntője, mert a rosszul, döntetlenekkel induló franciák nagyon belejöttek, és az olimpiai döntő után ezúttal is legyőzték Izlandot.

Az izlandiak az első félidőben méltó partnere volt a világ pillanatnyilag legjobb csapatának, többször vezettek, jóllehet vezéregyéniségük, Olafúr Stefansson gyengén játszott.

A második félidő elején, a franciák tíz perc alatt lerohanták Izlandot, könnyeden játszottak, Karabatic az egész meccsen egyetlen lövést sem rontott, így lőtt kilenc gólt.

A negyvenedik perctől így csak az volt a kérdés, mekkora lesz a két csapat közti különbség. Végül nyolc góllal nyertek a franciák, akik az olimpiai és a világbajnoki cím mellé vasárnap begyűjthetik az Eb-aranyat is, így mindhárom komoly tornán ők lennének a címvédők.

A döntőben a horvátokkal találkoznak, akik szinte tökéletes védekezéssel 21 gólon tartották azt a lengyel válogatottat, amelyik eddig átlagban 30 gólt szerzett.

A horvátok a második félidőre feljavultak, a lengyel lövők nem találták meg a beállót labdákkal, távolról sem voltak veszélyesek, így nem is nyerhettek. A horvát irányító, Balic villogott, amikor kellett, a lengyel kapus nem tudta védeni a bal lábához érkező labdákat. A horvátok, ahogy általában, kaptak némi bírói segítséget a vitatott helyzeteknél, de nem ezen múlt a meccs.

Elődöntők, jegyzőkönyv:

Horvátország-Lengyelország 24-21 (9-10)
Franciaország-Izland 36-28 (16-14)
az 5. helyért: Dánia-Spanyolország 34-27 (18-13)
Vasárnap (Bécs):
a 3. helyért: Lengyelország-Izland 15 ó
döntő: Franciaország-Horvátország 17:30 ó