Tízzel nyert a Veszprém az első kézidöntőn

2010.05.09. 13:44
A férfi kézilabda-bajnokság döntőjének első meccsén az MKB Veszprém könnyedén verte 10 góllal a Pick Szegedet. A vendég a 20. percig tartották magukat, a második félidőben óriási különbség volt a csapatok között. A Veszprém 1-0-ra vezet a három nyert meccsig tartó döntőben.

Felváltva vezettek a csapatok az első félidő feléig, mindkét oldalon a szélsők játszottak gólerősen, a veszprémieknél az Iváncsik testvérek hét, a Szegedből Luka Zvizej és Tomas Stranovsky nyolc gólt szerzett a szünetig.

MKB VESZPRÉM-PICK SZEGED 41-31 (21-13)

Veszprémi gólszerzők: Vujin 6/5, Terzics 5, Iváncsik G. 5, Sulic 4, Pérez 4, Vilovszki 3, Gulyás 3, Iváncsik T. 3, Lapcsevics 2, Lusnyikov 2/1, Sesum 2
Szegedi gólszerzők: Zvizej 9/1, Stranovsky 6, Herbert 3, Vancsics 3, Simon 2, Zubai 2, Andjelkovics 2, Katzirz 2, Nenadics 1, Oszmajics 1
Hétméteresből: 8/7 ill 3/1
Kiállítások: 12 perc ill. 8 perc
A 3 nyert meccsig tartó döntő állása: 1-0 a Veszprémnek
Következik: Pick Szeged-MKB Veszprém, május 16

A 22. percben két góllal meglépett a Veszprém, Dragan Djukics időt kért, de nem az ő csapata szedte össze magát, hanem a címvédő: a veszprémiek 7 perccel később már 9 góllal mentek, eldöntötték a meccset az első félidő végére. A hazaiak játéka nagyon felgyorsult, átlövőből Terzics és Vujin, beállóból Sulic szórták a gólokat, a szünetben 21-13-ra vezettek.

A második félidő elején a veszprémi kölcsönjátékos, Liszkai Szilveszter védéseivel tartotta a komoly különbséget a Szeged, de támadásban nem tudtak mit kezdeni a címvédő falával. Perics is hozott egy erős átlagot, nem a kapusok közti különbség miatt volt nyomasztó a Veszprém fölénye, az első félidő feléig jól játszó Szeged eltűnt a pályáról a szünet után.

Zubai Szabolcs hétméterest dob, Dejan Peric, a Veszprém kapusa véd

A 34. percben volt először 10 gól a hazaiak előnye, a mérkőzés már ekkor eldőlt, a szegediek azért küzdöttek, hogy a három nyert meccsig tartó párharc első felvonásán ne alázzák meg őket. Az óriási különbség végig megmaradt, az 50. percben pályára lépő Fazekas Nándor bravúrokat mutatott be, csak közelebb araszolni tudott a Pick, azt sem jelentősen.

Daniel Andjelkovic és Renato Sulic küzd a labdáért

Vezetett a Veszprém 12 góllal is, de a Szeged a legvégéig harcolt, és a kiengedő hazaiak hibáit kihasználva visszajött tíz gólra. A hajrában a vendégeknél lehetőséget kaptak a keret fiatal játékosai, nem kizárt, hogy Szegeden Vancsics, Simon és Lele köré építik a következő évek csapatát, a fiatalok nem is vallottak szégyent a Veszprém Arénában.

Az első 20 percet leszámítva óriási fölényben játszott az MKB Veszprém, és nagy különbséggel is megérdemelten nyerte meg a bajnoki döntő első mérkőzését. A három nyert meccsig tartó finálé következő mérkőzését május 16-án, Szegeden tartják.