Furcsa hangulatú kézidöntő kezdődik

2010.05.09. 10:42
A kupadöntő után a bajnoki fináléban is Veszprém-Szeged párharc kezdődik vasárnap. A két élcsapat meccseit lassan két éve az MKB nyeri, de a szezon végére Dragan Djukics feljebb hozta a Szegedet, a veszprémieknél belső feszültségek vannak. Mindkét csapat tartozik a szurkolóinak.

A két magyar topklub idei teljesítménye alapján simának tűnhet a kézibajnokság döntője, hiszen a Veszprém már megnyerte a kupát, a BL-ben teljesítette a célját a 8 közé jutással, és lassan két éve nem kapott ki a Szegedtől, amely a csoportkörben kiesett a BL-ből, és gazdaságilag válságos helyzete miatt kénytelen újraszervezni magát.

A címvédő azonban nincs jó formában, 2010-ben még nem nagyon játszott úgy, ahogy az igényes veszprémi szurkolók elvárják, a nagyon várt Barcelona elleni BL-negyeddöntő is jóval simábban alakult, mint remélték. A Magyar Kupa döntője előtt a veszprémi bajnokin sem vallott szégyent a Szeged, a szünetben még döntetlenre álltak.

mkb1

A kupadöntő megmutatta, a Szegednek van keresnivalója, ha elhiszi, hogy legyőzheti a Veszprémet. Balatonfüreden végig jobban kézilabdázott a Pick, a hajrát jobban bírta az MKB, végül Fazekas Nándor a hetespárbajban hozta a meccset a címvédőnek. A válogatott kapusa ennek ellenére egyáltalán nem biztos, hogy kezdeni fog a Szeged ellen, vasárnap délben.

Magyarády: hírzárlat a döntő végéig

Dr. Magyarády Péter, az MKB Veszprém operatív elnöke a klub honlapján azt mondta, a kapusok között kialakult üggyel a bajnokság végéig nem foglalkoznak, a játékosok nem nyilatkoznak a témában, a klubnál mindenki a bajnoki döntőre koncentrál. "Kapusainknak a bajnoki cím a legfontosabb, egyeztettünk, és a bajnoki döntő után tájékoztatjuk a közvéleményt."

„Tiszteletre méltó ellenfél a Szeged, amely mindig nagyon motivált, ha a Veszprémmel találkozik – mondta Mocsai Lajos a klub honlapján. – Koncentráltan kell kézilabdáznunk, fizikailag és stratégiailag is fel kell készülnünk, meg kell próbálnunk magas tempójú játékot produkálni. Fontos lesz a jól felépített védekezés. Nyitott és zárt fal ellen is készülünk, bár nem a Veszprém Arénában, hanem a régi csarnokban, mert az Arénában rendezvények vannak a héten, ráadásul a tévéközvetítés miatt furcsa időpontban lesz a meccs is.”

mkb5

Budapest Bank Liga, döntő

1. mérkőzés: MKB Veszprém-Pick Szeged, május 9., 11.40. (RTL Klub)
2. mérkőzés: Szeged-Veszprém, május 16., 11.40.
3. mérkőzés: Veszprém-Szeged, május 23., 12.15.
Ha szükséges: 4. mérkőzés: Szeged-Veszprém, május 26.
5. mérkőzés: Veszprém-Szeged, május 30.
A párharc három győzelemig tart.

A Pick Szegedtől a szezon végén távozó Dragan Djukicsnak több sérültje van, Katzirz Dávid bordarepedése rendbe jöhet a döntőre, de a kezdő jobbátlövő, Krivokapics Milorad biztosan nem lesz ott, mélyvénás trombózisa van. Komoly szerepe lehet Liszkai Szilveszternek, aki a veszprémiek kölcsönjátékosaként védi Dragan Marjanaccal a szegediek kapuját, de a szerb sérült, lehet, hogy végig Liszkainak kell védenie.

A kezi.hu elemzése arra hívja fel a figyelmet, hogy veszítenivalója csak a Veszprémnek van a három nyert meccsig tartó bajnoki döntőben, a Szegedtől senki nem vár győzelmet, felszabadultan kézilabdázhatnak. A döntő kérdése, hogy a veszprémi belső feszültségek dacból felpörgetik-e a csapatot a szezon végére, vagy egy határozott, motivált Pick Szeged megzavarja a nem éppen önbizalma csúcsán levő címvédőt.

Elhunyt Zoran Kurtes, a Pick Szeged korábbi edzője

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a Pick Szeged korábbi, a HCM Constanta jelenlegi edzője, Zoran Kurtes. A szerb szakemberre egy közeli barátja talált szállodai szobájában, de már nem sikerült megmenteni az életét.

Kurtes két nappal halála előtt nyerte meg újra román kézibajnoki címét a Veszprém korábbi BL-ellenfelével. Másodedzőként dolgozott a szerb válogatott mellett, vb-bronzot szerzett. 2006 nyarától dolgozott Szegeden egy évet, korábban szerb bajnok és kupagyőztes volt, a Partizánnal KEK-döntőt játszott.