11 gólt lőtt a félszemű kézilabdás

2010.09.02. 10:10
A német kézilabda Bundesliga 2. fordulójában 11 góllal tért vissza a lengyel átlövő, Karol Bielicki, aki még júniusban vakult meg a bal szemére.

A 28 éves Bielicki a horvátok elleni barátságos meccsen, egy ütközés után olyan súlyosan megsérült a bal szemére, hogy hiába volt két operáció is, a látását nem tudták visszaadni az orvosok. A lengyel játékos egy speciális szemüveget kapott, amelyben játszani tud.

A német kézilabda-Bundesliga második fordulóját rendezték a héten, és Bielicki, a Rhen-Neckar Löwen játékosa éppen a baden-würtembergi rangadón, a Göppingen elleni meccsen tért vissza. Csak az egyik szemére látó játékos a meccs hőse lett.

A Löwen 28-26-ra verte riválisát, és a hazai csapatban Bielicki 11 gólt dobott. Nem véletlenül skandálta szinte az egész meccs alatt a keresztnevét a SAP Arena tízezres közönsége.

A siker után mindenki a lengyel játékost ölelgette, aki sírva hagyta el a játékteret. Nem véletlen mondta Thosten Storm, a Löwen menedzsere, hogy ilyen visszatértést hollywoodban sem írtak volna: „A sport írja néha legszebb történeteket.”