Nagy Kornél: A Junior Prima Díj a szívemben az első

2010.11.24. 13:22
Negyedszer adták át a Junior Prima Díjakat sport kategóriában, idén is tíz eredményes fiatal részesült elismerésben, fejenként 7000 eurót kaptak.

A Prima Primissima Alapítvány keretében alapított Junior Prima Sport díjra olyan sportolókat lehetett jelölni, akik még nem töltötték be a 26. életévüket, 2010-ben nyújtott teljesítményéért Nagy Kornélt, az MKB Veszprém kézilabdázóját is díjazták.

Hová kerül a Junior Prima Díj a szívedben és hova a lakásodban?

A szívemben az első helyen van a díj, boldog voltam, amikor értesültem arról, hogy megkapom. Otthon, Nádudvaron, abban a házban, ahol felnőttem, van egy vitrin, oda teszem a többi kupám és díjam mellé.

Az idény előtt igazoltál Veszprémbe, mennyit fejlődtél az ott eltöltött idő alatt?

Úgy érzem, hogy sokat fejlődtem, bár kettősség van bennem. Tavaly Dunaújvárosban játszottam és ott 60 perces játékos voltam, itt Veszprémben azonban sokkal kevesebb szerep hárul rám, hiszen olyan játékosok vannak a csapatban, mint példaképem, a nagy Carlos Perez, aki egy rendkívül rutinos kézilabdázó. Ha meleg a pite, akkor Mocsai Lajos őt küldi először pályára és nem a fiatal játékost teszi be. Számomra ez egy tanulóév, és ha kellőképpen fel tudom venni a ritmust, akkor én is még többet hozzá tudok tenni a csapat sikereihez.

Nagy Kornél és Carlos Perez (fotó: Varga Ildikó)

Miért Carlos Perez a példaképed?

Most, hogy már az MKB Veszprémnél kézilabdázom, nap, mint nap találkozom vele. Megismertem Charlie emberi oldalát is, így elmondhatom, hogy nem csak azért választottam őt, mert egy rendkívül jó játékos és sok mindent letett az asztalra, hanem azért is, mert egy nagyon jó embert ismertem meg benne. Szeretnék én is ilyen játékossá és emberré válni a későbbiekben.

Milyen volt ellene játszani és milyen most vele?

Szörnyű volt ellene játszani, mert mindig megvert, mindig átcselezte magát rajtam és lehetetlen volt megtartani a pályán. Örülök, hogy most már az ő csapattársa lehetek, hiszen így azért könnyebb dolgom van, rengeteget tanulok tőle, sokat segít nekem.

Milyen díjat tervezel magadnak legközelebbre?

A magyar bajnokságot és a Magyar Kupát illik megnyernie az MKB Veszprémnek. Ezen kívül a Bajnokok Ligájában szeretnénk bekerülni a Final Fourba, ami rendkívül nehéz, hiszen sok a jó csapat és egy nagy adag szerencse is kell ahhoz, hogy valaki a legjobb négy közé kerüljön. Bízom abban, hogy mellénk áll a szerencse is, hiszen a tudás megvan, csak jó lenne megfelelő ellenfeleket kapni és a lehető legjobb formában kell játszani.

forrás: Sport & Média