Nyárig Bohus irányítja a Békéscsaba női kéziseit

2010.11.26. 17:29

A szezon végéig Bohus Beát nevezték ki a jelenleg hatodik helyen álló Budapest Bank-Békéscsaba női kézilabdacsapatának vezetőedzőjének. Az egyesület pénteki közleménye szerint Mátéfi Eszter - aki egyben az Eb-re készülő női válogatott szövetségi kapitánya - szerződésének további szüneteltetése mellett az elnökség a bajnokság végéig Bohust nevezte ki a csapat vezetőedzőjének. Bohus munkáját a szezon végéig mindenben segíti Szabó Károly, az egyesület elnöke és szakmai vezetője. A klubvezetés más szakemberrel nem is tárgyalt.

Bohus Bea a klub saját nevelésű játékosaként a Békéscsaba csapatában kezdte pályafutását, majd 1997-től 2005 nyaráig a Dunaferr együttesében szerepelt. Játékos karrierjének befejezése után 2005-ben tért vissza Békéscsabára, és vezetőként kezdte segíteni nevelő klubját. 2007 nyarán vette át a helyi ifjúsági csapat szakmai munkájának irányítását, és Mátéfi Eszter másodedzőjeként párhuzamosan a felnőtt együttes mellett is szerepet vállalt.

A korábbi kitűnő beállós játékosként 69 alkalommal szerepelt a magyar felnőtt válogatottban, többszörös magyar bajnok, Magyar Kupa-győztes, emellett Bajnokok Ligáját és EHF Kupát is nyert a Dunaújvárossal. Bohus Bea a válogatott tagjaként világbajnoki ezüstérmet és Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, valamint tagja volt az athéni olimpián ötödik helyezett együttesnek is. Mátéfi Eszter segítőjeként részese volt az Előre NKSE két bajnoki negyedik helyének és Magyar Kupa-bronzérmének, a nyáron főiskolai világbajnoki címet szerzett női válogatott munkáját pedig másodedzőként segítette.