Fazekas is ott lesz a férfi kézilabda-vb-n

2011.01.03. 13:27

A kapus Fazekas Nándor részt vesz a január 13-án kezdődő, svédországi olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda-világbajnokságon, ugyanakkor az átlövő Perez Carlos válaszára még várni kell. Amint Sinka László, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta: hétfőn személyesen egyeztetett Fazekassal és klubjával, az MKB Veszprémmel. Fazekas felesége veszélyeztetett terhes volt, a napokban szült, és a hálóőr - akire kimondva-kimondatlanul első számúként számít Mocsai Lajos szövetségi kapitány - emiatt nem tud a válogatottal együtt készülni.

„Beszéltem Nándival, folyamatosan edz a klubjában, ezzel együtt sokat lehet a családjával is. Éppen ezért az e heti lengyelországi tornán nem játszik még, de utána csatlakozik a vb-re utazó kerethez” - jegyezte meg Sinka.

Perez vasárnap érkezett meg kubai pihenéséből, Hajnal Csaba klubvezető elmondása szerint hamarosan beszél a 39 éves átlövővel a vb-szereplésről. Az MKSZ elnöke szeretné, ha Perez már a vb elejétől a válogatott rendelkezésére állna. Laluska Balázs változatlanul a keretben van, rögzítőkötés van a bal csuklóján, és még kell pár nap pihenés neki, de elvégzi a számára megengedett gyakorlatokat.

A válogatott kedden, 16 órakor Veszprémben zárt kapuk mögött Algériával találkozik. Mocsai Lajos alakulata ezt követően a lengyelországi Gdyniában lép pályára, csütörtökön Csehország, pénteken Szlovákia, szombaton pedig a házigazdák ellen. A vb január 13-án kezdődik - oda 16 játékos utazhat -, a magyarok 14-én kezdenek Norrköpingben az olimpiai ezüstérmes Izland ellen, majd 15-én Norvégia, 17-én Linköpingben Brazília, 18-án Japán és 20-án Ausztria lesz az ellenfél. A középdöntőbe a legjobb három válogatott kerül.

A magyar válogatott 20 fős kerete

Kapusok: Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Tatai Péter (Pick Szeged)

Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)

Jobbátlövők: Ancsin Gábor (RN Löwen-TSG Lu.-Friesenheim), Mocsai Tamás(SG Flensburg), Laluska Balázs (MKB Veszprém)

Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged)

Beállósok: Gál Gyula (HC Croatia Zagreb), Schuch Timuzsin (HCM Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)

Balátlövők: Ilyés Ferenc (TBV Lemgo), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Nagy Kornél (MKB Veszprém)

Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Pick Szeged)