Álomjátékkal alázta meg norvégiai BL-meccsén a világ legjobbját a Győr

2011.02.19. 19:29
Az első félidőben szenzációs formában játszó Győri Audi ETO KC 25-16-ra nyert legnagyobb ellenfele, a norvég Larvik otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

A középdöntő legnehezebb meccse várt a Győrre, a csoport két hibátlan csapata csapott össze, a meccs azért is volt roppant fontos, mert valószínűleg az egymás elleni két meccsen dől el a csoportelsőség.

A Larvik a múlt héten 41–20-ra verte a Dinamo Volgográdot, a Győrrel mindig éles meccseket játszik, a tavalyi BL-kiírásban Norvégiában 29–27-re nyert, Győrben viszont Konkoly Csaba csapata győzött 28–23-ra.

A bátran, erőt sugárzóan kezdett a vendégcsapat, 2-2 után 2-5 lett az állás. Az ETO világklasszis norvég kapusa, Lunde-Haraldsen megbabonázta honfitársait. A 11. percben – újabb Lunde-bravúr és Amorim-gól után – 7-2-es ETO-vezetésnél az állva hagyott, olimpiai, világ- és kilenc Európa-bajnokokkal megerősített Larvik időt kért.

Nem tért magához, mert a Győr atomkézilabdát játszott, minden poszton hibátlan teljesítményt nyújtott. A 15. percben 8-3-ra, a huszadikban 11-3-ra, három perccel később már 13-3-ra vezetett az ETO, a lelkes győri szurkolók kiszámolták a Larvikot. A győri kapuban Haraldsen védéseivel őrületbe kergette a norvégokat, akik lefagytak, csak döbbenten nézték a meccset.

Görbicz hihetetlen gólokat lőtt, negyedik hetesével lett 17-7 a félidei eredmény, az ekkora különbség is reális volt.

A 2. félidőben keményedett a Larvik védekezése, a Győr 13 perc alatt csak két gólt lőtt, de a gyengébb támadójáték mellett a világszínvonalú védekezés maradt.

Az iram már nem volt a korábbiakhoz mérhető, de érződött, az ETO-t nem lehet megtörni. A 40. percben 19-11 volt az állás, a hazaiak szinte mindent megpróbáltak, de ezen az estén esélyük sem volt. Haraldsen emberfelettit nyújtott a kapuban, Spiridoné volt az utolsó előtti, Hornyáké az utolsó gól (Konkoly Csaba 18 másodperccel a vége előtt időt kért), a Győr 25-16-ra verte a világ legjobbjának mondott Larvikot.

A nagyarányú idegenbeli siker azt jelenti, hogy a Győr a középdöntő félidejében csoportgyőztesnek tekinthető, és ha nem szenved váratlan vereséget, akkor kedvezményezett lesz az elődöntőben.

Eredmények

Női BL, középdöntő, II. csoport, 3. forduló:
Larvik (norvég) – Győri Audi ETO KC 16-25 (7-17)

A csoport másik mérkőzésén:
Dinamo Volgográd (orosz) – HC Leipzig (német) 25-22 (12-7)
Az állás:
1. Győr 6 pont
2. Larvik 4
3. Volgográd 2
4. Leipzig 0
Az első két helyezett jut az elődöntőbe. A Győr legközelebb március 6-án, Lipcsében játszik, március 20-án a Larvikot fogadja.