Oktatófilmbe illően nyert az MKB Veszprém

2011.02.26. 18:33
Őrzi vezető helyét a Bajnokok Ligája csoportjában az MKB Veszprém, miután idegenben magabiztosan (34-29) verte a dán Koldingot. A Hamburg kikapott itt, a francia Montpellier viszont nyert. A Pick Szeged története egyik nagy győzelmét érte el a spanyol Valladolid ellen, hiszen a 30-25-ös győzelem aránya egyáltalán nem túlzó.

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a magyar bajnok Veszprém utolsó előtti csoportmérkőzését a dán Kolding otthonában játszotta. Miután a múlt vasárnap a francia Montpellier nyert Hamburgban, ennek a meccsnek nem lett akkora jelentősége, mint előre gondolhattuk. A győzelem ugyanis nem garantálta a csoport első helyét, azt a jövő héten a franciák új, tízezres csarnokában kell megszerezni.

A Koldingot ettől vernie kellett a Veszprémnek, mert jobb csapat. A dánoknál két olyan játékos – Christiansen és Spellerberg - is volt, aki vb-döntőt játszott, de a válogatott lényegesen jobbak a társaik, illetve egy hónapja sokkal jobb formában voltak.

Spellerberg pontatlanul lőtt, és kis túlzással több labdát adott nekünk, mint a társainak. Christiansen a szélről nagyon pontos volt, de kettős előnyben például hetest hibázott, vagy mondjuk úgy, Fazekas jól olvasta mozdulatát.

A magyar kapus jól védett, igaz, sokszor segítette a kapufa, ami csak azt jelezte, tartottak tőle a dánok. A mieinknek viszont nagyon sokat segített a kapufa, Vujinnak, Császárnak, Terzicnek és a kisebb sérüléssel bajlódó Pereznek is. Az ötödik percre már 5-1, az első negyedórában 9-4 volt az állás.

Vujinnak amúgy a félidő utolsó percében sikerült átlövésgólt lőnie, addig hetesből és a szélről, betörésből volt eredményes. Vujin kissé érthetetlenül, az öltözőbe menet számon kérte Sulicot, nem tudni, mi nem tetszett neki, Carlos Perez, aki a csapat kapitánya lett, nyugtatta a két játékost.

A félidőre újra kialakult a legnagyobb különbség (11-16), mert zsinórban öt gólt lőttek a mieink. Az első játékrészben sok hibával játszottak a dánok, nem tudtak sebességet szerezni, a lerohanásaik nem jöttek be.

A második félidőben négy percig folyamatosan emberhátrányban voltak a magyarok, egy gólra csökkentette a hátrányt a hazai csapat.(17-18) Akkor Vujin két góljával újított az MKB, négy lett közte, és a különbség, ez az előny az utolsó percekig kitartott, mert a szerb átlövőt nem lehetett tartani, de Császár is tökéletesen használta ki a rivális megingásait. Végül 34-29-re nyert a Veszprém, Vujin tizenkettőt lőtt.

A Pick Szeged is nagy győzelmet ért el, mert a spanyol Valladolidot még sohasem győzte le. Most azonban nem volt esélye a vendégcsapatnak, mert az első félidő végére már ötgólos hátrányba került. A szegedi védekezés feltétlen kiemelendő, mert Mikler nem védett kimagaslóan, mégis csak 12 gólt kapott a félidő hajrájában.

A második félidőben már Lékai is megmutatta, mire képes, a 43 éves Svensson kapus pedig nem tudott mit kezdeni sem vele, sem Sulc, sem pedig Zubai lövéseivel. Katzirz is élete egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a 30-25-ös győzelemnél.

A Szeged ezzel továbbjutott, és kis szerencsével még a második helyet is elérheti, ha a dán Aalborg otthonában nyerni tud. Ha nem, akkor is harmadik, és ez hatalmas bravúr, mert tavaly nem sikerült a továbblépés.

Jegyzőkönyv

Pick Szeged - Valladolid (spanyol) 30-25 (17-13)
Schaffhausen (svájci)-Csehovszki Medvegyi (orosz) 32-29
Vasárnap: Dinamo Minszk (fehérorosz)-Aalborg (dán) 14 ó

Az állás: 1. Csehov 13 pont/9 mérkőzés, 2. Valladolid 11/9, 3. Szeged 10/9, 4. Schaffhausen 9/9, 5. Minszk 5/8, 6. Aalborg 4/8
B csoport:
Kolding (dán)-MKB Veszprém 29-34
Sa:vehof (svéd)-Hamburg (német) 31-34
vasárnap:Montpellier (francia) – Tatran Presov (szlovák) 16 ó
Az állás: 1. Veszprém 16 pont/9 mérkőzés, 2. Montpellier 12/8, 3. Hamburg 11/9, 4. Kolding 10/9, 5. Sa:vehof 2/9, 6. Presov 1/8