Az ETO öttel kapott ki az Itxakótól

2011.04.09. 20:51
A női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjének első meccsét idegenben játszotta a Győr, a második félidőben sok volt a hiba, így nehéz lesz a visszavágó.

Öt góllal, 26-21-re kapott ki a Győr női kézilabdacsapata a Bajnokok Ligája elődöntőjében, a spanyol Itxako otthonában, a hátrány nem sok, de a győriek maguknak tették nehézzé a meccset, ennél több kell.

Itxako Reyno De Navarra - Győri Audi ETO KC  26-21 (13-11)

magyar gólszerzők: Bradeanu 7/3, Görbicz 3/1, Mraviková 3, Hornyák 3, Spiridon 1, Gros 1, Vérten 1, Kovacsics 1, Mayer 1

Kiválóan kezdett a magyar bajnok, védekezésben és támadásban is felülmúlta spanyol riválisát. Ennek eredményeképpen hamar 8-5-ös vezetésre tett szert, így Martin Ambros, az Itxako vezetőedzője időt kért.

A szakember tanácsait vélhetően megfogadták a hazai játékosok, ugyanis teljesítményük fokozatosan feljavult, ezzel párhuzamosan a győriek egyre könnyelműbbekké váltak. A magyar csapat szinte fel sem eszmélt, és a spanyolok máris 11-9-ra vezettek, a kétgólos hátrány pedig maradt is a szünetre.

Bradeanu kiállítása miatt spanyol emberelőnnyel kezdődött a második félidő, melyben gyorsan háromgólosra duzzadt a különbség (15-12). Aztán Kovacsicsot is kiküldték a bírók, de ennél sokkal aggasztóbb volt, hogy támadásban nem ment a játék a magyar csapatnak. A spanyoloknak a mérkőzés ezen szakaszában szinte minden sikerült, míg a győriek csak vergődtek, 19 perc alatt csupán három gólt lőttek (20-14). Spiridont is leküldték, a legrosszabbkor került ismét emberhátrányba a Győr, ám sikerült átvészelnie a nehéz periódust. Öt perccel a vége előtt Mraviková gyors indításból lőtt góljával négyre jött fel a Győr, és emberelőnybe is került. Az utolsó percekben aztán hiába dobott gólokat a Győr, a spanyoloknak mindannyiszor volt válaszuk, és végül öt gólra nőtt a különbség.

A másik elődöntőben:
Larvik (norvég)-Buducsnost Podgorica (montenegrói) 25-20 (13-10)