Görbiczék idegenben is hozzák magukat

2011.04.08. 17:42

Itxako Navarra v Győri Audi ETO KC, 19.00 – H: 2,9 D: 10,00 V: 1,55

A női kézilabda Bajnokok Ligájában már a döntő a tét, a spanyolok erősek, de Konkoly Csaba csapatának ezt a meccset simán meg kellene nyernie.

Az Itxako a második csoportkörben a szlovén Ljubljanát és a román Valceát is egy góllal verte, a hajrát tehát elég jól bírja, de az idei Győr erősebb, mint a másik két felsorolt rivális.

Az első csoportkörben a Debrecen volt a spanyolok ellenfele, és öttel (27-32) valamint tizenöttel (39-24) kapott ki a magyar csapat. A Debrecen először szerepelt a BL-ben, az állománya nem bírta a tempót, de ettől még a különbség riasztó.

A Győr jobb csapat a DVSC-nél, ez a hazai bajnokságban is kiderült, minden posztra van két jó játékosa.

A kapuban két világklasszis véd a mieinknél, Pálinger Katalin mellett az olimpiai bajnok Lunde Haraldsen, így arra is megvan a garancia, hogy kevés gólt kapunk.

Egy éve mindössze tizennégyet lőtt az Itxako a győzelmi kényszerben játszó Győrnek, annál talán most többet fog, de ha a védelem újra nagy formában lesz a kapus mellett, akkor könnyen elképzelhető, hogy nem lépik át a húszas határt a hazaiak. (A norvég Larvik is mindössze tizenhatig jutott hazai pályán.)

Ebből adódóan elég jó tippnek látszik, ha kevés, ötven gól alá teszünk, és nyilván nem lesz nagy rohanás a játékban, mert a spanyolok arra azért jók, hogy meg tudják keseríteni a magyarok támadójátékát a sok ütközéssel.

Másfeles hendikeppel adják a meccset, tehát kétgólos győri sikert prognosztizálnak a fogadóirodák, de könnyen előfordulhat az is, hogy ennél több lesz. A már említett tavalyi kiírásban például 20-14 volt idegenben, míg csak egygólos volt a hazai siker Győrben.

A spanyolok nem véletlenül kerültek a négybe, ezt sulykolta csapatába Konkoly is, nehogy lebecsüljék őket. Barbosa és Soit kiváló lövőerővel rendelkező játékosok, Turej pedig mindkét szélen bevethető.