Bravúrral BL-főtáblás lehet a DVSC női kézicsapata

2011.09.15. 09:29

Bravúrral főtáblára, azaz a legjobb 16 közé juthat a DVSC-Fórum a női kézilabda Bajnokok Ligájában, ehhez két győzelmet kell aratnia a selejtező hétvégi fordulójában. A magyar csapat a lengyelországi Glogowban szombaton a portugál Gil Eanes-Lagos ellen lép pályára, és a debreceniek számítanak esélyesnek. Siker esetén vasárnap a hazai közönség előtt szereplő Lubin és a német Buxtehude párharc győztese következik.

A négyes első helyezettje jut fel a BL főtáblájára, és egy csoportban szerepel majd a román Oltchim Valceával, a spanyol Itxako Navarrával és az orosz Dinamo Volgográddal. A lengyelországi torna második és harmadik helyezettje a KEK 3. fordulójába, vagyis a 24 közé kerül, míg az utolsó a KEK 2. körében, azaz a 32 között csatlakozik a mezőnyhöz.

Köstner Vilmos vezetőedző az elutazás előtt az MTI-nek elmondta: jelenlegi csapatát még éretlennek tartja a BL-főtáblára, kevés az esély a továbbjutásra, ugyanakkor a KEK-be átkerülést sem tartaná kudarcnak.

A Győri Audi ETO a BL-ben már alanyi jogon főtáblás, és egy csoportba került az osztrák Hypo NÖ-vel, a francia Metz együttesével, valamint a dán Randers, a norvég Bergen, a svéd Sa:vehof és a holland Dalfsen négyesének legjobbjával.

Amennyiben a DVSC átkerül a KEK-be, akkor az ebben a sorozatban címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria és a székesfehérvári Alcoa FKC csapatával lesz egy mezőnyben, utóbbi két együttes a KEK második fordulójában már érdekelt.

A BL-selejtező programja:

3. csoport:

Szombat:

Buxtehude (német)-Lubin (lengyel) 17 ó

DVSC-Fórum - Gil Eanes-Lagos (portugál) 19:30 ó

Vasárnap:

a 3. helyért 12:30 ó

döntő: 14:30 ó