Súlyosan megsérült Veszprém kézikapusa

2011.09.20. 10:41 Módosítva: 2011.09.20. 10:55

Bokatörést szenvedett és már meg is műtötték Fazekas Nándort, a bajnok MKB Veszprém férfi kézilabdacsapatának válogatott kapusát. A klub keddi bejelentése szerint Fazekas a hétfői edzésen sérült meg, és még éjjel megoperálták.

Fazekas Nándor egy 2010-es válogatott meccsen
Fazekas Nándor egy 2010-es válogatott meccsen
Fotó: Kovács Anikó

„A sérülés mindig rosszkor jön, de ez most különösen rossz pillanatban történt. Nehéz alapozáson vagyunk túl, javában folyik a bajnokság, két hét múlva pedig kezdődik a BL. Most mutathattam volna meg igazán, milyen formában vagyok” - mondta Fazekas. Hozzátette: az orvosok szerint már szerdán hazamehet, és bár hat hétig mankóval kell közlekednie, azért speciális gépekkel tovább tréningezik.

A műtétet végző dr. Mahunka Zsolt megjegyezte: biztos, hogy hosszú kihagyás vár Fazekasra, hiszen ilyenkor minimum hat hétig teljesen tehermentesíteni kell a sérült testrészt. Hat hét után lehet bármit érdemben nyilatkozni a felépülés várható idejéről.

Az NB I-ben hat mérkőzés után száz százalékos MKB Veszprém október 2-án rajtol a BL-ben, és a lengyel Kielce otthonában lép pályára.