Férfi kézilabda BL: újabb szegedi vereség

2011.10.15. 18:14

Harmadik csoportmérkőzésén is kikapott a Szeged a kézilabda Bajnokok Ligájában, a spanyol Ademar León 35-31-re győzött a helyenként jól játszó Pick otthonában.

Az első két BL-mérkőzés 12-12 gólos veresége miatt nem volt teltház a szegedi csarnokban. Tatai remek védéseivel és Sulc góljaival jól kezdtek a hazaiak és a 9. percben már 6-3-ra vezettek. Felébredt a León, így negyedóra után 9-8-ra feljött. Csakhogy a nagy rohanás megbosszulta magát, a sorozatban dobott három szegedi gól után pedig az Ademar a 17. percben időt kért.

Rövid ideig állandósult a különbség, ám ahogy Sulc fáradni kezdett, a támadások már nem voltak hatékonyak, a Leon pedig még a szünet előtt egyenlített annak ellenére, hogy Skaliczki László vezetőedző is időt kért.

A második félidő elején Bajorhegyi kiállítását tökéletesen használta ki a spanyol csapat, amely 20-16-ra meglépett. Azonos létszámban Losert kapus fogott nagyokat, így nem tudott közelebb jutni a Pick. 18-22-nél Bajorhegyi ismét kiült, negyedórával a vége előtt 25-19 volt a vendégek előnye.

A hajrában keményen harcolt a Pick, a megszakítás nélkül szerzett három góllal (23-26, 48. perc) pedig visszajött egy kis remény a fordításra. Amikor még szorosabb lett az állás, Czinát ellenfelének megütéséért piros lappal kiállították az orosz bírók. Robledo lélektanilag újabb fontos gólt szerzett a Leónnak, ám a 2500 néző tovább hajtotta a hazaiakat.

26-28 után két vendéggól esett, erre Skaliczki időt kért. Volt még hátra hat perc, amikor Lékaitól belemenés miatt elvették a labdát, Losert pedig ismét brillírozott a kapuban, így eldőlt a meccs, a rutinosabb Ademar két ponttal távozott, pedig a hajrában – harmadszor a meccsen – sorozatban három gólt kapott.

"Mindhárom BL-mérkőzésünkön addig volt esélyünk, amíg erővel bírtuk. Hogy ez a 20., 25. vagy 55. percig tart, tulajdonképpen mindegy, de látszik, hogy nem bírjuk végig a meccset ilyen erős ellenfelekkel szemben. Annak örülök, hogy most a Leónnak az utolsó percekig küzdenie kellett a két pontért" - mondta Skaliczki László vezetőedző.

Eredmény

Velux férfi BL, 3. forduló, D csoport:
Pick Szeged-Ademar León (spanyol) 31-35 (16-16)
gól: Sulc 10, Zubai, Buday 5-5, Lékai 4, Vadkerti 3, Prodanovic 2, Bajorhegyi, Nagy 1-1, illetve Stranovsky, Robledo 9-9, Krivosilov, Leoz 4-4, Gonzalez, Cutura 3-3, Pasarin 2, Di Panda 1

A szegediek október 23-án a papíron leggyengébb ellenfelükhöz, a szerb Partizan Beogradhoz utaznak.