A Veszprém megint a Berlinnel játszik

2011.11.24. 10:16

Megerősítené kedvező pozícióját az MKB Veszprém, ha vasárnap ott folytatná szereplését a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ahol múlt szerdán abbahagyta.

Mocsai Lajos vezetőedző csapata november 16-án parádés játékkal nyert 29-24-re a Füchse Berlin otthonában, most megint a német csapat következik. Amennyiben most a Veszprém Arénában is nyerni tud az MKB, úgy szinte biztos, hogy a csoport első vagy második helyén zár, azaz kedvező helyzetből várhatja majd a nyolcaddöntő sorsolását.

A másik magyar BL-szereplő, a Pick Szeged ezúttal pihen, december 18-án pótolja majd a Montpellier elleni idegenbeli rangadót. A múlt héten a szegediek szintén fantasztikus teljesítményt produkáltak, 38-35-re verték a világsztárokkal felálló francia ellenfelet. Ám ez is csak arra volt elegendő, hogy megmaradjon a továbbjutási esély.

A férfi KEK-ben és az EHF Kupában a nyolcaddöntőbe jutás a tét. Előbbiben az FTC-PLER-nek elvileg nem szabadna, hogy gondot jelentsen a ciprusi European University együttese. A másikban viszont a Tatabánya-Carbonex és a Balatonfüred esélytelen a német Bundesligában pillanatnyilag tizedik helyen álló Göppingennel, illetve a Bajnokok Ligája-szabadkártyáról lemaradt, magyar válogatott Nagy Kornéllal felálló francia Dunkerque csapatával szemben.

A hétvégén egy BL-győztes csapat is pályára lép, mégpedig az 1999-ben első Dunaferr női együttese, amely szombaton az NB I-es Dunaújvárossal mérkőzik meg. A találkozón búcsúzik el az aktív játéktól a klub kiváló játékosa, a kétszer is a világ legjobbjának megválasztott Radulovics Bojana, aki a Dunaferr SE alakulatával 1998-ban EHF Kupát, 1999-ben Bajnokok Ligáját és európai Szuperkupát nyert, míg a hazai mezőnyben négy magyar bajnoki címhez és öt Magyar Kupa-győzelemhez segítette a piros-fehéreket.

A magyar csapatok hétvégi programja

Szombat:

Férfi EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:  Dunkerque (francia)-Balatonfüred 20:00

Vasárnap:

Férfi BL, B csoport, 6. forduló:  MKB Veszprém-Füchse Berlin (német) 17:00

Férfi KEK, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:  European University Cyprus (ciprusi) - FTC-PLER, Nicosia 17:00

Férfi EHF Kupa, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:  Tatabánya-Carbonex - Göppingen (német) 18:00