Nagy örökre a Barcelonában maradna

2011.12.20. 16:34
A Barcelonából szeretne visszavonulni, a magyar válogatottnak szorít, de visszatéréséről nem beszél. A nemrégiben két komoly szavazáson is a legjobbnak választották Nagy Lászlót.
DVETT20100501044

"Hogy mindörökké Barcelona? Meglátjuk, nagyon szeretném. Két hosszú távú szerződés aláírása után megfordul az ember fejében, milyen szép lenne a katalán klubtól visszavonulni a játékospályám végén. A szerződésem 2013-ban jár le, akkor leszek 32 éves: vágyam, hogy itt folytassam utána is. Ez még a jövő zenéje, ám a puhatolózást már elkezdtük egymásnál a feltételekről, az elképzelésekről” - mondta a jövőrő Nagy László, aki a  DIGI Sport Reggeli Start vendége volt.

A handball-planet.com kézilabdás szakportál a napokban az év játékosának választotta, a Délmagyarország pedig az elmúlt ötven év legjobb szegedi kézisévé. Erről is beszélt: "Nem tudok választani a két cím közül, mindkettő megtisztelő. Előbb a szegedi szavazásról szereztem tudomást, utána a másikról. Mindkettő óriási eredmény és nagy büszkeségre ad okot."

Arra, hogy kiknek köszönheti a világsikerhez vezető kezdeti lépéseket, azt válaszolta: „visszamennék a gyökerekhez, a szegedi Madách általánosba, ahol Várkonyi Béla testnevelőm ismertette meg velem a kézilabdát, utána pedig Buday Ferenc és Gera Norbert gyötörtek belém tudást az utánpótlás csapatokban. Nagyon fontos számomra Skaliczki László személye, ő vitt a felnőtt csapathoz. Nekik, meg az akkori szegedi csapattársaimnak köszönhetem az indulást."

Nagy képben van magyar klubja jelenével kapcsolatban is: „figyelem a Pick Szeged BL-szereplését, hiszen ezt a klubot a szívembe zártam, számomra csak a Szeged és a Barcelona létezik. Néhány szegedi kézilabdázóval telefonon is szoktam rendszeresen értekezni.”

nl5
Fotó: Marius Becker

"Nagyon szeretnénk idén is célba érni mind a spanyol bajnoki címmel, mind pedig a BL ismételt megnyerésével. Úgy tűnik, ismét jó úton haladunk a duplázás felé, jönnek az eredmények, vezetjük a hazai bajnokságot és nem vesztettünk pontot a nemzetközi kupában sem. A Barca célja egyik évben sem lehet más, mint megnyerni azokat a sorozatokat, ahol elindul. A BL-ben az alap a Final Four-ba kerülés" - mondta el szezonbeli barcelonás terveiről.

„Figyelem a magyar válogatott helyzetének alakulását, tudok a mostani felkészülési tornáról is, szerintem jó kis magyar csapat állt össze. Hogy ez mire lesz elég a januári Eb-n? Az a többiek akkori tudásától is függ majd” - mondta, de a magyar válogatottságról nem akart találgatásokba belemenni.

Karácsonykor nem tud Magyarországra jönni egy világválogatott mérkőzés miatt, úgyhogy „New York felé veszi az irányt családjával, pihenéssel, kirándulással egybekötve a meccset”.