Nyert a férfi kézilabda-válogatott

2012.01.04. 20:09

A magyar férfi kézilabda-válogatott remek második félidei védekezésének köszönhetően 33-24-re legyőzte a szlovák csapatot Veszprémben a jövő vasárnap kezdődő szerbiai Európa-bajnokságra készülő együttesek mérkőzésén.

Magyarország-Szlovákia 33-24 (17-14)

Gól: Iváncsik G. 5, Vadkerti 4, Császár 3, Putics 3, Ilyés 2, Mocsai 2, Ancsin 2, Iváncsik T. 2, Katzirz 2, Szöllősi 2, Zubai 2, Grebenár 1, Schuch 1, Harsányi 1, Krivokapic 1, illetve Rabek 8, M. Stranovsky 5, Kopco 3, Tarhai 2, Antl 2, Kasagranda 2, Valo 1, Urban 1

Kimaradt helyzetekkel indult a meccs, majd M. Stranovsky duplájával elléptek a vendégek. A forgatókönyv ezután negyedóráig az volt, hogy a magyarok egyenlítettek, a szlovákok meg rendre két góllal elhúztak. 7-7-et követően azonban Császár vezérletével 12-8-ra módosult az állás. Emberhátrányban csökkent a különbség, és Mocsai Lajos a 23. percben, 13-10-nél időt kért, és több poszton cserélt. A frissítés hatására sikerült megállítani a vendégrohamokat.

A fordulás után Harsányi kiállítása alatt egy gólra felzárkóztak a vendégek, azonos létszámban viszont visszaállt a korábbi különbség, sőt, az egyre hatékonyabb védőmunkának, s a labdaszerzések után elért góloknak köszönhetően fokozatosan növelte előnyét a magyar csapat.

Negyedórával a vége előtt az addig sok labdát lopó és négy gólt szerző Vadkertit deréksérülés miatt le kellett cserélni, de ez sem zavarta meg a csapatot, mely Tatai kapus remeklése révén egyre messzebb került riválisától. A hajrában aztán a harmadik számú hálóőr, Mikler kivételével mindenki játéklehetőséget kapott, de így is nagy különbséggel nyerte meg a magyar csapat a találkozót.

A Mocsai-csapat - mely az oroszokkal, a spanyolokkal és a franciákkal van azonos csoportban az Eb-n - a felkészülés során szombaton és vasárnap Németországban, majd jövő csütörtökön Szegeden Bahrein ellen lép pályára.