Iváncsik Gergő csere nélkül maradt az Eb-n

2012.01.18. 13:08

Spanyolország az elmúlt három évben valamennyi nagy tornát megnyerő franciákat legyőzve (29-26) kezdte a szerbiai Európa-bajnokságot, a fogadóirodák majdnem ötszörös pénzt fizetnek a magyar győzelemre, és a szorzó hűen tükrözi is az erőviszonyokat.

A legutóbbi világbajnokságon, amikor már a spanyolok biztosan elődöntősök voltak, akkor sem lazítottak, pontosabban messze nem száz százalékot teljesítve verték könnyedén (30-24) a mieinket.

A válogatottjuk azóta csak erősebb lett, mert ugyan Sterbik Árpád szívét műtötték, és nincs a csapatban, de a 40 éves Hombrados a franciák ellen kivételes teljesítményt nyújtott. A spanyol védőfal sokkal jobb, mint az orosz - ellenük 31-31-es döntetlent játszottunk -, vagyis még nagyobb erőfeszítés kell a gólszerzésért.

A sérült Zubai Szabolcs játszani szeretne, de ha vállalja is, nagy kérdés, meddig bírja. Nem véletlen, hogy a kapitány a csurgói Szöllősi Szabolcsot nevezte be. „Három játékos, Szöllősi Szabolcs beálló, Tatai Péter kapus és Vadkerti Attila balszélső közül választhattunk. Hogy mennyire nehéz volt a döntés, jól jellemzi, hogy Iváncsik Gergő az oroszok elleni mérkőzésen görcsöt kapott, a görcskészsége továbbra is megvan” - mondta Mocsai Lajos.

Iváncsiknak tehát továbbra is csere nélkül kell játszania – az oroszok ellen Nagy Kornél, Putics és Császár is kihúzódott a szélre -, a kapitány pedig a két kapus formajavulásában reménykedik. A keresztszalag-szakadást szenvedő Iváncsik Tamás helyére legkorábban a középdöntőben nevezhető valaki más, ehhez azonban tovább kell mennünk.

Ennek alapfeltétele a súlyos vereségek kerülése - pénteken a franciák jönnek -, vagy az esetleges pontszerzés, ami szinte csodaszámba menne. „Ellenfelünket nálunk erősebbnek tartják, de a játékosaink erőn felüli hitén, elszántságán keresztül természetesen arra készülünk, hogy felvegyük a harcot velük” - összegzett a szakember.