Karabatic: Naggyá tettük a magyarokat

2012.01.21. 15:23

A Magyarország elleni 26-23-as pénteki vereség után a francia játékosok nem ringatják magukat illúziókban a szerbiai kézilabda Európa-bajnokságon, írja a L'Equipe francia sportújság.

A lap megszólaltatta a francia csapat több játékosát, köztük Nikola Karabaticot. A franciák legnagyobb sztárja úgy vélte, hogy részben ők tették naggyá a magyarokat.

„Jól kezdtünk, még ha nem is voltunk a legjobbak támadásban, de a kezünkben volt a meccs" – mondta. Szerinte a magabiztosság döntött péntek este, amikor a világ legjobb kapusa a magyaroké volt, és a védők távoli lövéseket engedélyeztek csak. Ezzel párhuzamosan viszont a franciák szerinte nem tudták megjátszani a beállójukat.

Karabatic 15 lövéséből három gól lett, élete egyik leggyengébb meccse volt. De a töbiek sem remekeltek, Fernandezt is jól fogta a magyar védelem, Barachet-nak is gyenge napja volt.

"Nagyon csalódottak vagyunk" – mondta Jérome Fernandez csapatkapitány. Ezúttal a magyarok voltak jobbak, szerinte a meccs fordulópontja volt, amikor 16-13-as állásnál elrontották az ellentámadást. 16-16-nál már kételkedni kezdtek a győzelemben.

Didier Dinart, a védelem oszlopos tagja arról beszélt, hogy egy vesztes bőrében érzi magát, ami régóta nem történt már meg. „Most átérzem, amit a többiek éreztek négy éven át" – mondta. Szerinte a jövőben több alázat és harciasság kellene majd. Keményen kell majd dolgozni a következő meccseken, de az elődöntőbe jutásra már nem lát reményt.

Claude Onesta vezetőedző játékosai nem sebezhetetlenek többé, írja cikkében a Libération. A lap beszámol róla, hogy a spanyolok elleni vereség után a franciák pénteken a magyaroktól is kikaptak, így 0 ponttal állnak a középdöntős csoportjukban. Azt írják, hogy a szombati volt Fazekas élete meccse. (Nyilván nem látták a tavalyi vb-n a veszprémi kapust a németek ellen vagy 2009-ben a svédek ellen.)

Onesta azt mondta a lapnak, hogy a vereség még inkább felértékeli a korábban elért eredményeiket. A Libération kérdésére már előre is tekintett, szerinte most, hogy nem tudták megvédeni ezt a címet, nem lenne jó, ha a következőt (az olimpiát) is veszélybe sodornák.