A svédeknek örülne Mocsai a folytatásban

2012.02.27. 12:30
Mocsai Lajos, az MKB Veszprém vezetőedzője úgy érzi, csapatának a lehetséges ellenfelek közül a svéd Sävehof lenne a legjobb a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében.

"A Sävehof, a macedón Metalurg és a spanyol León lehet az ellenfelünk. Az elmúlt években rendre a legnehezebb lehetséges riválist kaptuk a kieséses szakaszban. A körülményeket ismerve úgy érzem, a svéd csapat lenne nekünk a legjobb, ha lehet egyáltalán ilyet mondani. Az is biztos, hogy az első mérkőzést idegenben vívjuk. A Szkopje otthon életveszélyes, még a legjobbak ellen is esélye volt a győzelemre hazai pályán. A spanyolok is komoly erőt képviselnek, a Szegedet vasárnap például úgy győzték le, hogy nem játszott a balkezes oldaluk" - mondta az MTI-nek hétfőn, egy nappal a dániai (Hörsholm) sorsolás előtt Mocsai.

Még az Atletico szombati legyőzése előtt azt mondta Mocsai, hogy bízik a szerencsében is, ami mostanában elkerülte őt és csapatát.

A csoportgyőztesek a csoportnegyedikekkel, a másodikok (például a Veszprém) pedig a harmadikokkal játszanak, saját csoportjukból nem kaphatnak ellenfelet, és az elsők és másodikok idegenben kezdenek. Még ha a svédek látszanak is a leginkább verhetőnek, a horvát Zágrábot hárommal verték a csoportkörben. A Metalurgnak nem volt igazán figyelemre méltó sikere, de kapujában az a Darko Sztanics áll, aki az Eb alatt is bombaformában védett.

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 14. és 18. között, a visszavágókat pedig március 21. és 25. között rendezik meg.

A szakvezető a Digisport reggeli műsorában arról is beszélt, hogy egyéves szerződés még köti a csapathoz, és egyik fél sem szeretné a helyzet megváltoztatását.

"A magyar kézilabda számára nagyon fontos, hogy minél több erős klubcsapat legyen. Európa tizenhat legjobb gárdája közé kerültünk egy nagyon szigorú és nehéz gazdálkodási háttér mellett, szűkülő játékoskerettel. Azok, akik ennek a csapatnak a fenntartásáért küzdenek, nem érdemlik meg az elmúlt időszakban kapott kritikákat. Bízom benne, hogy a tendencia megfordul. Mindig ugyanaz dönt egyébként: a tények."

A sorsolást várók

Csoportelsők: Barcelona (spanyol), Atlético Madrid (spanyol), HSV Hamburg (német), THW Kiel (német)
csoportmásodikok: Croatia Zagreb (horvát), VESZPRÉM, Cimos Koper (szlovén), AG Köbenhavn (dán)
csoportharmadikok: Sävehof (svéd), Kielce (lengyel), Metalurg Szkopje (macedón), Ademar León (spanyol)
csoportnegyedikek: Schaffhausen (svájci), Füchse Berlin (német), Wisla Plock (lengyel), Montpellier (francia)