Válogatott kézilabdázók igazolnak Szegedre

2012.03.23. 14:33

Balogh Zsolt és Marinko Kekezovics személyében egy magyar és egy szerb válogatott játékossal erősít a következő szezonra a bajnokságban második Pick Szeged kézilabdacsapatának. A 22 éves Balogh - aki eddig ötször játszott a válogatottban - a Gyöngyös, míg a 26 éves Kekezovics az Orosháza együttesétől érkezik a klubhoz.

„Két remek játékost sikerült leigazolnunk, mindketten belekóstoltak már különböző kézilabda-kultúrába, játszottak erős csapatokban is - idézi az egyesület közleménye Skaliczki László vezetőedzőt. - Nyerő típusú játékosok, akikre nagy szükségünk van. A Pick Szeged a nemzetközi porondon szerepel, így számukra is nagy kihívás ilyen csapatban szerepelni.”

„Bízom benne, hogy mindketten bizonyítják, képesek nemzetközileg is maradandót alkotni. Ancsin Gábor nagyon egyedül volt a jobbátlövő poszton, így Balogh Zsolt tehermentesítheti őt, kiválóan kiegészítik egymást. Az idényben Törő Szabolcs sokat volt sérült, egy balszélsővel pedig nem lehet játszani, ezért került képbe volt játékosom, Marinko Kekezovics, aki igazán nyerőtípus.” - tette hozzá a szakember.