Felfüggesztett bírság a himnuszéneklésért

2012.04.11. 13:48

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) 2000 eurós (600 ezer forintos), felfüggesztett büntetéssel sújtotta az MKB Veszprémet, amiért a férfi csapat szurkolói több nemzetközi mérkőzés előtt is elénekelték a Himnuszt.

A veszprémiek szerdai közleményükben jelezték, hogy a büntetés kereteit elvileg 7500 és 15 ezer euró között rögzítette az EHF. A klub elnöksége egyben köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik szolidárisak voltak, nyilatkozataikkal, leveleikkel kiálltak mellettük, és segítettek abban, hogy az EHF bírósága méltányos döntést hozott az ügyben. Az EHF a büntetést 2014. június 30-ig felfüggesztette, a döntés jogerős.

A március 25-i, Ademar León elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-visszavágó előtt a klub, valamint a Veszprém Kézilabda Fan Club az EHF eljárás hatására arra kérte a szurkolókat, hogy ne énekeljék el a Himnuszt. Az EHF hivatalos himnusza alatt éktelen hangorkán volt a Veszprém Arénában, a dallamokból szinte semmit sem lehetett hallani. Ugyanakkor a helyi B-közép kiment a csarnok folyosójára, és egy "Isten, áldd meg a magyart!" feliratú transzparenst hagyott a szektorában, kint pedig felhangzott a magyar himnusz.