Sorozatban nyolcadszor nyerhet MK-t a Győr

2012.04.17. 12:09

Sorozatban nyolcadik sikerére készül a Győr a női kézilabda Magyar Kupában, amelynek négyes döntőjét a hétvégén rendezik meg a magyar bajnok és Bajnokok Ligája-döntős együttes otthonában.

„Azért is vállaltuk a rendezést, mert a csapat programjában, a Bajnokok Ligája-döntője, és a magyar bajnokság vége előtt fontos volt, hogy hazai környezetben szerepeljünk - nyilatkozta az esemény keddi sajtótájékoztatóján Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke. - Az elődöntőt egy olyan Siófokkal játsszuk, amely sokat fejlődött az elmúlt időszakban, válogatott játékosok is vannak benne. Természetesen szeretnénk elhódítani a trófeát, ezt a Magyar Kupa rangja megkívánja.”

A Siófoknál tisztában vannak azzal, hogy nem ők az elődöntő esélyesei: „Óriási dolog a klub történetében, hogy ott lehetünk a legjobb négy között, de nem laktunk jól - fogalmazott Pitz András technikai vezető. - A Győr ellen nem vagyunk esélyesek, de azért szeretnénk kicsit meghúzni az oroszlán bajszát. Egy meccset mindenképpen szeretnénk nyerni a hétvégén.”

A másik elődöntőben a Békéscsaba a Váccal találkozik, ez a párosítás várhatóan majd nagyobb izgalmakat hoz, ugyanis a bajnokságban kétszer is csak egyetlen gól döntött a Vác javára.

„Számunkra felértékelődött a Magyar Kupa, mert a bajnokságban az alsóházban szerepelünk, így ha ebben az idényben még valami szép eredményt el akarunk érni, akkor arra most van lehetőségünk - mondta Fülöp Csaba, a Békéscsaba gazdasági vezetője. - Egy jó mérkőzésen szeretnénk bejutni a döntőbe.”

„Természetesen mi is be akarunk kerülni a fináléba, ami biztosan nehéz lesz - tette hozzá ifjabb Németh András, a Vác technikai vezetője. - Szeretnénk harmadszor is legyőzni a Békéscsabát, amivel bebiztosíthatjuk a következő szezonra az európai kupaszereplést.”

Keretes címe

Szombat,
Elődöntő:
Váci NKSE-Békéscsabai NKSE 14:00
Siófok KC-Győri Audi ETO KC 16:00
Vasárnap:
A harmadik helyért: 9:45
Döntő 12:00