Nagy László tárgyalhat a Veszprémmel

2012.04.26. 14:36

A vezetőedző Mocsai Lajos távozása mellett jelentős átalakulás várható még az MKB Veszprém kézilabda csapatánál. Az adóságokkal küszködő klub valószínűleg nem folytatja tovább egyesületi formában (piaci vállalkozás lesz, egyelőre ismeretlen formában) új és jelentős szponzorok érkeznek, a Mercedesről ugyanúgy hallani, mint a RedBullról.

Az új játékosok közt Nagy László neve merült fel elsőként, aki nem egyedül, hanem Ortega edzővel illetve az olasz beállóval, Onetóval érkezne.

Nagy hosszabbítani szeretett volna a Barcelonával, de sem az öt, sem a hároméves megállapodást nem akarták vele aláírni, mert a katalánok - saját, belső szabályzatuk értelmében, Nagy életkora miatt - csak egy évet kínáltak a 31 éves csapatkapitánynak, akinek jövőre jár le a megállapodása.

A balkezes átlövő ezek után azt mondta, hogy akár el is mehet, mire azt a választ kapta, hozzon ajánlatokat. Információink szerint Nagy két ajánlattal is a vezetőség elé állt, az egyik a Hamburgé volt, a másik a Veszprémé. A helyzet pillanatnyilag itt tart, de a magyar bajnoki címvédő vezetőségétől nem erősítették meg ezt.

A Magyar Kézilabda Szövetség elnökségi tagja, Borsos Attila viszont egyértelművé tette, hogy a Veszprémnél valóban felmerült Nagy neve. „Nem tudom, hogy ott lesz-e az olimpián. A leghatározottabban mondom, nem tudom. Egy biztos, Londonban a magyar válogatottnak a legerősebb összeállításában kell szerepelnie. Azt nem tudom elképzelni, hogy Nagy Veszprémbe szerződik, és a spanyol válogatottban játszik. Azt tudjuk, hogy Nagy a körülmények miatt nem jött, de ezek most megváltoztak. Ha Veszprémbe igazol, természetesen az MKSZ-nek is lépnie kell, épp azért, mert a legjobb válogatottnak kell Londonban játszania. Egyelőre azonban sokszoros feltételes módot használunk.”

Az MKSZ kommunikációs igazgatója, Ágai Kis András azt mondta az Indexnek: „a szövetség tartja magát ahhoz, hogy Nagy lemondta a válogatottságot, és semmilyen más szándékáról eddig nem értesítette hivatalosan a szövetséget.” A szövetség egyik vezetőjétől azt az információt kaptuk, tíz napon belül minden kiderülhet a Veszprémnél.

A hírről természetesen értesültek a játékosok is, de nyilatkozni senki sem akart. Egymás között persze beszéltek arról, ha Nagy visszatér a csapatba, akkor Magyarország azonnal éremesélyes.

Nagy László szombaton a Barcelonával Bajnokok Ligája-meccset játszik, címvédő csapata hatgólos hátrányt igyekszik eltüntetni a Koppenhága ellen, hogy a legjobb négy közé jusson.