A Veszprémben lesz a világ legjobban fizetett játékosa Nagy László

2012.05.02. 13:15 Módosítva: 2012.05.02. 13:21

A sport.es beszámolója szerint a Barcelona sajtótájékoztatón megerősítette, addigi csapatkapitányuk, Nagy László elhagyja a klubot, és a Veszprém játékosa lesz. Enric Masip, a klub technikai igazgatója elmondta, Nagynak 20 százalékos fizetésemelést kínáltak, és hogy karrierje után a klubnál maradhatna.

73404762
Fotó: Martin Rose

A balkezes, kétszeres Bajnokok Ligája-győztes, háromszoros spanyol bajnok Nagy szombaton a klubnak bejelentette, hogy Veszprémbe távozik. A lap szerint akkora összegért, hogy a világ legjobban fizetett játékosa lesz.

Azt egyelőre a Barcelona sem tudja, hogy Nagy már a következő idénytől a Veszprémben játszik-e, vagy még kitölti 2013-ig szóló szerződését. A játékos kivásárlási ára hárommillió euró.

Masip azt mondta: az átlövő már közölte velük, hogy aláírt a Veszprémhez, ezzel meglepetést okozott, már csak azért is, mert a Barcelona még harcban áll a bajnoki címért, és ez a bejelentés nem tesz jót az öltözői légkörnek.

Szörnyi Attila, Nagy menedzsere az MTI érdeklődésére elmondta: mivel a játékosnak élő szerződése van, így sorsa gyakorlatilag a Barcelona kezében van. Hozzátette: a két klubbal folyamatosan egyeztetnek majd a katalán együttes arcának számító, és csapatkapitány Nagy további sorsáról.

Mocsai nem tud aláírásról

Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya - aki nyáron távozik az MKB Veszprém vezetőedzői posztjáról - cáfolta Masipot: a két klub között jelenleg nincs érvényes szerződés, egyeztetés zajlik, és mivel Nagy Lászlónak eredetileg a jövő nyárig érvényes szerződése van a Barcelonával, így azt sem lehet tudni, hogy az átlövő mikor érkezne.

"Meg kell várni, miként tud megállapodni a két klub, és majd ennek ismeretében lehet arról dönteni, illetve beszélni a játékossal, hogy szeretne-e ismét a magyar válogatottban pályára lépni" - tette hozzá Mocsai.

Nagy hétfőn twitterén még azt írta: „Sohasem mondtam, hogy el akarom hagyni a Barcát. Ellenkezőleg, szándékomban áll a klubbal megújítani a szerződésemet.”  Ez a bejegyzés azonban mára eltűnt.

A 31 esztendős, szegedi nevelésű Nagy 2000 óta játszik a Barcelonában, háromszor nyert spanyol bajnokságot és kupát, kétszer Bajnokok Ligáját és egyszer EHF-kupát.