Világbajnokot igazolt a Győri Audi ETO

2012.08.06. 17:25

Világbajnok francia játékossal erősítette meg keretét a Bajnokok Ligája-döntős Győri Audi ETO női kézilabdacsapata: a 33 esztendős Raphaelle Tervel a spanyol Itxako Navarrától érkezik.

A győri klub hétfői tájékoztatása szerint Tervel az elmúlt két évben együtt dolgozott az Itxakónál a magyar bajnok új vezetőedzőjével, Ambros Martínnal, és szerződtetésének fő oka az volt, hogy hatékonyan képviseli a szakember játékstratégiáját és tapasztalatával hozzájárulhat a csapat sikereihez. A 178 cm magas, jobbkezes játékos kiemelkedően védekezik, több poszton is bevethető. Hatékonyan játszik szélsőként, átlövőként, irányítóként és beállósként egyaránt.

A klasszis játékos 2003-ban világbajnokságot nyert a válogatottal, és ugyanebben az évben megnyerte a KEK-et a francia ESBF Besanconnal. Tervel jelenleg a londoni játékokon szerepel a francia csapattal, amely kedden Montenegróval találkozik a kézilabdatorna negyeddöntőjében. A játékos az olimpia után pihenőt kap, a tervek szerint augusztus 26-án csatlakozik majd a győri együtteshez.