A világ egyik legjobb kézilabdázóját letartóztatták

2012.09.30. 19:24 Módosítva: 2012.09.30. 19:25

A 14-szeres francia kézilabdabajnoknak, a Montpelliernek nemcsak a Párizsban, a PSG-től elszenvedett 14 gólos bajnoki vereség fájt. A találkozó után rendőrök szállták meg a Bercy-sportcsarnokot, ahol Nikola Karabaticot és Samuel Honrubiát is őrizetbe vették, írja a Eurosport.

A kézilabdázók ellen az a vád, hogy tavaly direkt veszítették el a kiesés ellen küzdő Cesson-Sévigné elleni bajnokit, és saját csapatuk ellen fogadtak.

A katariak kéziben is sikert akarnak

A PSG dúsgazdag katari tulajdonosai nemcsak futballcsapat építésébe kezdtek. Egy év alatt 260 millió eurót fektettek focisták igazolásába. A kézilabdában is arányaiban hasonló lépéseket terveznek. Megvették a Paris Handball klubot, és igazolták a 24 esztendős, Európa-bajnok dán Mikkel Hansent és a 35 éves, olimpiai- és világbajnok francia Didier Dinart. 

A Montpellier a május 12-én lejátszott bajnoki meccs előtt már bajnokként lépett pályára. Az egyik francia fogadásszervező cég gyanúsan nagy téteket vélt felfedezni a meccsre, és éppen a Montpellier hazai vereségére, ezért felfüggesztette a további fogadásokat.

A cég közlése szerint Párizs, valamint Montpellier környékén tették meg a téteket, amellyel 200 000 eurós bevételre tettek szert. Korábban olyan hírek is voltak, hogy a Montpellier-játékosok rokonai, családtagjai játszottak nagy pénzben csapatuk vereségére. A rendőrség egyelőre 12 embert vett őrizetbe.

A 28 éves Karabatic Jugoszláviában született, de már francia állampolgár, a válogatott tagja. A kézilabdázót 2007-ben a világ legjobbjának válaszották.