Böhn: Hátba támadtak minket

2012.12.15. 22:14

Heidi Löke és Norvég Kézilabda Szövetség pénteken, a norvég-magyar Európa-bajnoki elődöntő előtt hozta nyilvánosságra, hogy beállós és a magyar válogatottat vezető kapitány, Karl Erik Böhn szakítottak, és már nem élnek együtt.

„Az biztosan nem jött jól, hogy a meccs előtti este, a taktikai értekezletünk alatt érkezett a norvég szövetség sajtóközleményének a híre – miközben még a családomnak sem tudtam elmondani, mi a helyzet, és persze a csapattal is közölnöm kellett. Mindenki nagyon megdöbbent, és utána már nem tudtunk kizárólag a meccsre koncentrálni – tizenhat órával a kezdés előtt hátba támadtak minket, és ez lett belőle. A szövetség sajtófőnökének nem lett volna szabad kiadnia azt a közleményt” – idézi Böhnt a Nemzeti Sport.

„A magyar női kézilabda-válogatott fontosabb, mint az én magánéletem vagy az érzéseim – azon voltam egy hónapig, hogy a csapat ne is vegye észre a problémáimat. Nehéz időszakon vagyok túl, három-négy órákat aludtam naponta, most a meccs előtt éppenséggel egyet sem, de legalább könnyebb volt beletemetkeznem a munkába, és most már egy napot kibírok úgy, hogy a történtek ne befolyásoljanak. Persze nyilván a lányokon is nyomot hagyott az eset – büszke vagyok rájuk, hogy ilyen előzmények után helytálltak” – nyilatkozta a szakember.