Lelépte Szerbiát a magyar kéziválogatott

2012.12.30. 14:05
Az Eb-2. szerbek kifulladtak, a hajrára egy csapat volt a pályán, 37-31, Nagy Kornél nagy formában.

A meccs elején a pontosan célzó szerbek 1-4-re mentek el, de a magyar csapat szép gólokkal feljött, és egyenlíteni tudott. A vezetést azonban nem sikerült megszerezni, mert a szerb átlövéseket nem tudták hatástalanítani, Tatait Mikler váltotta a kapuban. A folytatásban fej-fej mellett haladtak a csapatok, Lékai volt a mieink húzóembere.

A 18. percben 10-11-es szerb vezetésnél hetest kapott, és emberelőnybe került a magyar válogatott. Az egyenlítés után a vezetést ekkot sikerült először megszerezni Zubai góljával, amely után időt kértek a szerbek. Lékai ötödik góljával már háromgólos is volt az előny a 26. percben. A félidő vége előtt viszont négyet kapott zsinórban a védekezésben folyamatosan kísérletező magyar csapat, így 18-17-es szerb vezetéssel zárult az első félidő.

A szünet után jött a magyar egyenlítés, de a szerbek keményen, és feszesen védekeztek, a 38. percben már háromgóllal vezettek (19-22). Két percen belül sikerült azonban eltüntetni a hátrányt, majd hetesből megfordította a meccset a magyar csapat (23-22), Harsányi hetedik góljával lett kétgólos az előny.

.A 47. percben a remek formában játszó Nagy Kornél kettőt lőtt, így máris 28-24 volt az állás, jött a szerb időkérés, ami után Nagy László duplázott.

Az utolsó tíz percben sikeresen tartotta és növelte is előnyét a magyar csapat, Mocsai Tamás és az egyik legjobbunk, Nagy Kornél is újabb gólokat dobott, a vége 37-31 lett, a mieink simán verték az Eb-ezüstérmes szerbeket a világbajnokság előtt. Az olimpián 26-23-ra nyertünk, azzal a sikerrel jutottunk tovább.

Magyarország-Szerbia 37-31 (17-18)
a magyar góldobók: Harsányi 8 (5-öt büntetőből), Nagy K. 7, Lékai 5, Nagy L. 4, Mocsai 3, Putics 3, Vadkerti 2, Zubai 2, Ancsin 1, Iváncsik G. 1, Krivokapics 1