Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Világbajnok kéziedző Szegeden

2013.01.14. 11:09

A spanyol válogatottal világbajnok Juan Carlos Pastor veszi át a nyártól a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának vezetőedzői posztját. A klub hétfőn jelentette be honlapján, hogy megállapodott a 44 éves szakemberrel, aki a június végén távozó Skaliczki Lászlót váltja majd. A spanyol válogatottal a 2005-ös vb-n győztes szakember kettő plusz két évre szóló megállapodást kötött a Szegeddel.

„Azt ígértük, hogy méltó utódot találunk Skaliczki László után, úgy gondolom, hogy ez sikerült" - mondta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója, miután vasárnap késő este megállapodott Pastorral Madridban. A jelenleg még a Valladolidot irányító új edző a spanyol bajnokság végén látogat majd először Szegedre.

„Úgy gondoltam, hogy itt az ideje elhagynom Spanyolországot. Remek ajánlatot kaptam a Szegedtől, és az is fontos volt, hogy az igazgatóság engem akart edzőnek, ragaszkodtak hozzám" - kommentálta döntését Pastor, aki a spanyol válogatottal Európa-bajnoki ezüst- és olimpiai bronzérmet is nyert, míg a Valladoliddal a KEK-ben győzött.

A szegediek vasárnap hozták nyilvánosságra, hogy a csapatot két és fél éve irányító Skaliczki Lászlóval közösen döntöttek arról, az együttműködésüket június 30-a után nem folytatják.

A 2013-as Bajnokok Ligája-sorozatban már csak egy magyar csapat vehet részt. Ha a Szeged nem lesz bajnok, az elitsorozatban nem indulhat. A játékosállományt pedig így nem annyira könnyű megerősíteni, Pastorra tehát nem kis feladat vár az igazolásoknál. Emellett Mikler Roland kapusnak is vannak ajánlatai, aki így eligazolhat.