Szurkoljunk a hibátlan szlovénoknak

2013.01.19. 09:27

Magyarország az utolsó csoportmeccsén Algériával játszik a spanyolországi kézilabda-világbajnokságon, és a második félidőre már úgy futhat ki szombat este tíz körül, hogy pontosan tudja, ki lesz az ellenfele a másik csoportból, ha a harmadik vagy negyedik helyen végez.

Ettől a csapat vélhetően nem fog taktikázni - vereséggel lehetnénk negyedikek -, hogy esetleg elkerülje azt a Szlovéniát, akit a horvátok kapitánya, Szlavko Goluzsa is mindenáron elkerülne. (Nekünk sem fekszik a stílusuk, jól cseleznek, a statikus magyar falat könnyebben zavarba hozzák, jól indulnak a szélsőik, Skof pedig már számtalanszor megnehezítette a magyarok dolgát.)

A másik csoportban a szlovénok az eddigi négy meccsüket megnyerték, ha a szerbekkel legalább döntetleneznek, semmiképp sem találkozhatunk velük, mert megnyerik a csoportot. Ebben az esetben Lengyelország lehet a második, mert azzal azért lehet kalkulálni, hogy a lengyelek megverik az eddig még pont nélküli Dél-Koreát.

Egygólos szerb győzelemnél Szerbia a csoportmásodik, Szlovénia első marad, a lengyelek pedig a harmadik helyről folytathatják. Ez az egyetlen felállás tehát - ha a várakozásnak megfelelően harmadikok leszünk -, amelyben a szerbekkel találkozhatnánk a hétfő este fél tízkor kezdődő meccsen. A szerbek játéka a magyaroknak kedvező, az olimpián is és a decemberi felkészülési meccsen könnyen legyőztük őket.

Ha a szerbek kettővel ütik a szlovénokat, akkor a sorrend: 1. Szerbia, 2. Szlovénia, 3. Lengyelország.

Ha hárommal: Szerbia még jobban megerősíti vezető helyét, míg a lengyelek és szlovénok közt az összgólkülönbség dönt. (Ezt lehetetlen megjósolni)

Ha néggyel vagy többel nyernek a szerbek, a lengyelek megint csak elérik a csoport második helyét, és összekerülhetnénk velük. Szlovénia pedig az első helyről a harmadik helyen köt ki.

A pillanatnyi állás

A záró forduló szombati programja és állás a magyar ágon:

C csoport (Zaragoza):

Fehéroroszország - Szaúd-Arábia 15.45

Lengyelország-Koreai Köztársaság 18.00

Szerbia-Szlovénia 20.15

Az állás: 1. Szlovénia 8 pont, 2. Szerbia 6 (119-95), 3. Lengyelország 6 (101-85), 4. Fehéroroszország 2 (102-105), 5. Szaúd-Arábia 2 (80-112), 6. Koreai Köztársaság 0

D csoport (Madrid):

Egyiptom-Ausztrália 16.45

Spanyolország-Horvátország 19.00

Magyarország-Algéria 21.15

Az állás: 1. Spanyolország 8 (135-71), 2. Horvátország 8 (121-74), 3. Magyarország 4, 4. Algéria 3, 5. Egyiptom 1, 6. Ausztrália 0