Ez a csapat igazi arca

2013.01.22. 10:29

A magyar férfi kézilabda-válogatott kapusa, Mikler Roland döntő részt vállalt a lengyelek elleni kiütéses győzelemből, mert volt olyan szakasza a meccsnek, amikor minden második lövést megfogott, és ebben a periódusban sikerült hat illetve hét góllal ellépni a riválistól.

„Igen, törvényszerű volt, hogy a legfontosabb meccsen fogunk a legjobban játszani, kérem, ne vegyék ezt nagyképűségnek. Ez egy ilyen csapat” - jelentette ki határozottan Mikler, aki a lengyel lövések 36 százalékát semlegesítette.

„Nagyon jól felkészültem belőlük, másként ilyen eredményt képtelenség elérni”- tette hozzá. A kérdésre, miszerint ilyen széles lövőrepertoárt, mint amilyennel a lengyelek rendelkeznek, hogyan lehet fejben tartani, csak így válaszolt: egyszerűen muszáj.

„Próbáltam mindvégig higgadt maradni, megfelelően koncentrálni, uralkodni a bennem lévő adrenalinon és feszültségen. Így sikerült. Ez a meccs biztosan nagyon előkelő helyen van az eddigi pályám alatt, egész biztos, hogy sokáig nem fogom elfelejteni. A dánok ellen nincs veszítenivalónk, erre a teljesítményre pedig lehet építeni” - mosolygott a kapus.

A Barcelonába ezzel a győzelemmel visszatérő Nagy László nem tulajdonított különösebb jelentőséget neki, hogy épp a városban érte el ezt a fölényes győzelmet a csapat, de Miklert ő is külön kiemelte.

„Alappillére volt a csapatunknak Roli. Soha nem elégedünk meg, mert mindig tudunk jobban és jobban játszani, bár hétfőn valóban kevés gyenge pontunk volt a második félidőben, amikor rájuk tudtunk szaladni, akkor meg is rogyasztottuk őket. Az első félidőben pihentetett támadásban a mester, előre megbeszéltük, hogy akkor csak védekezni fogok, mert majd kell az erő a végére” - jelentette ki Nagy László.

Mocsai Lajos külön értekezett Nagy László szerepéről, és rámutatott, ha ő a csapat világsztárja is, mindig alárendeli magát a csapat érdekeinek, kiváló csapatember.

„Ez a csapat igazi arca” - ezek már Iváncsik Gergő szavai, aki hét lövésből hat gólt ért, Szmal tehetetlen volt vele szemben, amikor hibázott, akkor is a kapufa hárított.

„Nem szeretném magam kiemelni, mert ez egy igazi kézzelfogható csapatmunka volt. Mindenki tette a dolgát, minden egyes centiméterért meg kellett küzdenie az ellenfélnek, elöl pedig jó labdákat kaptam, és szerencsére sikerült is befejezni a támadásokat” - mondta.

A védekező specialista, Schuch Timuzsin a visszarendeződést hangsúlyozta, és szavait alátámasztja, hogy a lengyelek egyszer tudták lerohanni a magyar védelmet.

Császár Gábor a gyengébb első félidő után a másodikban elkapta a fonalat. „A lelkiállapotommal biztosan összefügg a betegségem. Azt hittem, hogy nem fog befolyásolni, hogy merre folytatom, a rendre felröppenő hírek, de nem tudtam magam függetleníteni tőlük, még ha nagyon örültem is, hogy a vb előtt kiderült: a PSG játékosa leszek. Az esetemre teljesen igaz volt, többet akart a szarka, mint amennyit elbírt a farka. Feleslegesen, bután hajszoltam magam ebbe a szituációba. De szerencsére mellettem volt a családom, és elsősorban a menyasszonyom. Tőlük kaptam egy olyan megfoghatatlan pluszt, ami kihozott a gödörből, és szinte újra tanultam passzolni, játszani, már nem görcsösen.”

Az irányító bízik benne, hogy tudnak csodát tenni szerdán, a dánok ellen. „Az alap, mindenki láthatta, megvan. Jó taktikával, kevés technikai hibával még többet is el tudunk érni.”