Böhn szarkasztikus, ha leukémiájáról beszél

2013.02.11. 13:56

Siti Bea, a női kézilabda-válogatott másodedzője norvég kollégáin keresztül napi kapcsolatban van a leukémia miatt gyógykezelés alatt álló Karl Erik Böhn szövetségi kapitánnyal , a márciusi összetartás programját is egyeztették, a nyári skandináv edzőtáborban pedig már a KEB becenevű mester is a csapattal lehet - mondta el a fehérvári kézis szakember a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában.  

„Múlt kedden beszéltem legutóbb Böhn kapitánnyal, akkor kezdték el az első kezelését. Jókedvű volt, vicces hangulatban, majdhogynem szarkasztikus a saját betegségével kapcsolatban. Ott vannak körülötte norvég barátai, akik a stábban is dolgoznak a válogatottnál. Megbeszéltük, hogy az első kezelés alatt nem zavarom telefonon, élő szóban, de üzeneteket minden nap küldök neki. Egyszer fent-egyszer lent állapot ez most, de a norvég kollégák beszámolói szerint KEB jól tűri a terápiát” - mondta Siti.  

„A válogatott felkészülése alatt szakmailag folyamatos lesz a kapcsolat. A márciusi összetartásra is egyeztetjük a terveket, már mindent tudok a programról arra a hétre. Mindezek KEB igényei szerint történnek. Az első sokk után igyekszem reménnyel gondolni a nyári norvégiai edzőtáborra, ahol - bár nyilván érezni lehet még a betegség utóhatásait - már a kapitány is ott lehet körülöttünk, ha nem vezet is le minden edzést, de a személyisége, közelsége fontos lesz. Ehhez nekünk a hétvégi váci KEK-, illetve Fradi BL-diadal küzdőképes mentalitását kell hozzátennünk” - vázolta a tavaszi munkamegosztást a kapitány segítője.