Csak a kiütést kerülte el Győrben a Larvik

2013.03.02. 15:54
Két szabadnapot kaptak a győri kézisek, miután hazai pályán is legyőzték a Larvikot, így csoportelső és BL-elődöntős a hazai bajnok.

Az egész Bajnokok Ligája sorozatban még hibátlan, vagyis kilenc győzelemmel álló Győr két hete a Larvikot idegenben verte 24-18-ra. A norvégok kapusa, Leganger ugyan átlag felett védett, a magyar kapuban álló szintén norvég Katrine Lunde azonban még őt is felülmúlta. Pontosan érezte, hová jönnek a labdák, jól ismerte Hammersenget, Edint, Sullandot.

A visszavágón a Győrnél már az a tét, ha folytatja páratlan sorozatát, akkor már az elődöntőben találja magát, vagyis még közelebb kerül az áhított - történelmi - végső győzelemhez.

A magyaroknál mindenki egészséges - Görbicz, Löke, Amorim, Lekic -, az első meccsen hatgólos Rédei Soós Viktóriára ismét kulcsszerep várt. Ambros Martín győri edző kiemelte, a pontos lövések igen lényegesek lesznek ezúttal is, de még ennél is fontosabb a gyors visszafutás, visszarendeződés.

A 3. percben született meg az első gól: Görbicz alsó lövésből váratlanul pattintott. Amorim bombája is pontos volt, Riegelhuth lövésével zárult az első öt perc. (2-1)

Hammerseng labdaszerzés után egyenlített, és a 12. perc elejére már a vezetést is átvette a Larvik, miután 5-3-ról három gólt lőttek. Radicevic gólja viszont már az egyenlítést jelentette.

A 16. percben vette vissza a vezetést a Győr, Szepesi ejtett a szélről. (8-7) A huszadik percben Amorim harmadik góljával kettővel vezettek a hazaiak. (10-8) Szepesi ismét jól ejtett, az utóbbi két gól emberelőnyben született.

A következő gól is a szélsőé volt, ezzel pedig már négy gól lett a különbség. Két gyors norvég gól után a vezetés kettős emberhátrányban megfeleződött, Löke viszont most sem tudta belőni az első gólját, Sulland ellenben igen, így 12-11 lett.

A félidő végére 15-13 lett, mert Amorim ismét hatékonyan tüzelt.

A második félidő elején rögtön meglépett néggyel a magyar csapat, a vendégek pedig azonnal időt kértek. Majd Löke is belőtte az első gólját, Görbicz hatra nem tudta növelni az előnyt, mert a 44 éves Rantala útját állta. Edin találatára Lekic válaszolt. (20-15)

Mindkét csapat gólja után jött egy kellemetlen jelenet, Lunde kapus Mörkkel ütközött, de szerencsére első látásra súlyosabb volt, ahogy a norvég kapus lába alól kicsúszott a talaj.

Löke újabb gólja már 22-16-ot jelentett, erre Hammerseng felemelkedett és kilőtte a jobb felsőt, majd Breivang futott lendületesen végig a pályán. Negyedóra volt ekkor hátra.

Két gyors norvég indítás után 23-20 volt az állás, Martín időt kért, mert a hazai támadásokban kevés volt az ötlet. Így kezdődhetett az utolsó tíz perc.

Ezek után Lekic szinte gurított egy gólt, Amorim fej fölé bombázott, miként Sulland is, utána pedig Görbicz jött. Amorim hetedik találatánál (27-21) lehetett érezni, ezt a meccset nem veszítheti el a Győr.

Orbán Adrienn pimasz gólja volt a 29. győri. A szélső labdát szerzett, rávitte a kapura, majd ütemtelenül, talpról elcsavarta az időközben visszaálló Leganger lába mellett.

Az utolsó három percet a cseresor játszotta végig, de ők is tudták tartani a hatgólos távolságot. 30-24 a vége.

Jegyzőkönyv:

női BL, középdöntő, 4. forduló:

I. csoport:
Győri Audi ETO KC-Larvik (norvég) 30-24 (15-13)
gól: Amorim 7, Lekic 5, Görbicz 4/1, Löke 4, Szepesi 3, Rédei-Soós 2, Radicsevics 2, Orbán 2, Sirián 1, illetve Riegelhuth 5/3, Hammerseng 5, Breivang 3, Mörk 3, Balnco 3, Edin 3, Sulland 2
AZ állás: Győr 8 pont, 2. Larvik 4, 3. Buducsnoszt 3, 4. Randers 1.