A Ljubljana megtörte a Ferencvárost

2013.03.03. 17:12 Módosítva: 2013.03.03. 20:55

Nem sikerült a Ferencvárosnak a bravúr, a Krim Ljubljana 31-25-re megverte az eddig százszázalékos magyar csapatot a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. A szlovén csapat védekezésben és támadásban is fölé nőtt a Fradinak, ahol a kapusok is gyenge napot fogtak ki, nem tudták bravúrokkal támogatni a szellős védekezést. Az FTC szélsői és a beállósai is szinte észrevehetetlenek maradtak, Szucsánszki és Tomori megszórta magát, de a pontatlan akciókat ezzel nem tudták ellensúlyozni.

Jól kezdődött a Fradinak a mérkőzés, Tomori Zsuzsanna tört be, és dobta az első gólt, a következő támadásnál azonban egyenlített a Ljubljana. (1-1). Szucsánszki játszott hasznosan, gólja után, nagyon jól védekezett, megállított egy leindítást, majd a blokk felett lőtt át (1-3).

A kétgólos előny azonban kevés volt, simán fordított a Krim, Wörz lépett át kétszer is könnyen a magyar védők között, és Penezis is betalált. A felállt fal ellen nehezen találta meg a játékát a Fradi, Vérten ejtett szélről rosszul, és középen sem találtak rést. Tomori végül kiharcolt egy kiállítást, majd az ő góljaival visszavette az FTC a vezetést (5-7). A 12. percben már négy gólnál járt az átlövő, akinek a BL-középdöntőben tíz a gólátlaga. A két gól megint gyorsan elfogyott, így az FTC cserélt is a kapuban. Pastrovics mindjárt egy szenzációs mentéssel mutatkozott be.

A 15. percben a Krim 8-7-re vezetett, Elek Gábor kikérte első idejét. Cseréje be is jött, Szekerczés Luca betörésből egyenlített. A védekezés azonban nem működött, Penezics ütközés nélkül meglőtte negyedik gólját. Egy újabb könnyű szlovén gól után Tomori lett ötgólos (10-9).

Torstenson gólja azonban ismét rámutatott arra, hogy a szlovénok jóval gyorsabb kézilabdát játszanak, és jobb a koncentrációjuk. A ljubljanai játékos éppen Tomori elől lopott el egy labdát, és vitte kapuig, és 22. percben már háromgólos volt hátrány. (12-9)

A Fradi ezután a beállósjátékkal próbálkozott, Szamoránsky kísérlete még kimaradt, de Cifra már pontos volt, aki egy ljubljanai találat után második gólját szerezte (13-11). Majd Szucsánszki használta ki, hogy középen üresen hagyták az utat a védők. A félidő végére azonban megint visszaállt a háromgólos különbség (15-12).

Az FTC-kapusok még 20 százalékkal sem védtek az első félidőben, a második elején Elek Gábor ismét Abramovicsot próbálja ki, hátha lendíteni tud csapatán. Az első támadásnál ezt bizonyította is, fogta a balszélső lövését. Tomori labdavesztése után Martin viszont már betalált, és Cifra mellett aztán ő is harmadik gólját jegyezhette, Wörz is jött egy leindításból, és Martin is begyötört még egy gólt (19-13).

Az időkérés sem tudta megtörni a lendületet, Wörz talált be megint, de szabálytalansága miatt két percet kapott. Tomori használta ki az előnyt, de Penezics hátrányban is foghatatlan volt (21-14). A 40. percben a Fradinak sikerült felgyorsulnia, két leindításból is gólt szerzett, sikerült ötre faragnia különbséget (22-17). A védekezés és kapusteljesítmény azonban továbbra sem javult fel, Wörz foghatatlannak bizonyult, és megint hétgólos lett a hátrány (25-18). A szélsőket sem találta az FTC, Kovacsicz után Such is észrevehetetlen maradt, miközben Szucsánszki már hetedik gólját lőtte a 45. percben (25-20).

A felzárkózás azonban nem sikerült, a Krim lendülete nem fogyott el, magabiztosan lőttek, a meccs első hetesét is bedobták, és Penezics is pontosan célzott (28-20). A nagy előny azonban elkényelmesítette őket, és az FTC-nek sikerült végre jó sorozatot bemutatnia, Tomori egymás után két gólt dobott, és a csereként beállt Dajka Bettina is duplázott, és végre az első szélsőgól is megszületett, Szarka dobta a bal oldalon (29-25).

Az időkérés után azonban a Krim összeszedte magát, és két gólja mellett még egy kiállítást is kiharcolt (31-25), és végül hatgólos előnnyel zárt.

A Ferencvárosnak a verességgel is megmaradt az esélye az elődöntőre, jövő héten a Valcea elleni győzelemmel a legjobb négybe mehet.

Eredmények:

női BL, középdöntő, 4. forduló:
II. csoport:
Krim Ljubljana (szlovén) - FTC-Rail Cargo Hungaria 31-25 (15-12)
gól: Penezic 8, Wörz 7, Martin 5, Lazovic-Varlec 3, Torstenson 3, Mavsar 3, Krpez 1, Piedade 1, illetve Tomori 8, Szucsánszki 7, Cifra 4, Szamoránsky 2, Dajka 2, Szekerczés 1, Szarka 1

Zvezda Zvenyigorod (orosz)-Oltchim Valcea (román) 23-26 (15-13)

Az állás: 1. Ljubljana 6 pont (114-103), 2. FTC 6 (113-113), 3. Valcea 4, 4. Zvenyigorod 0