Dömötör
-1 °C
14 °C

Egy utolsó lépésre a BL-döntőtől a Győr

2013.04.11. 11:09
Ambros Martin, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője szerint a román Oltchim Valcea elleni női kézilabda Bajnokok Ligája-elődöntő visszavágóján fő az óvatosság. A csütörtöki, veszprémi meccs - idegenben 24-22-re nyert a Győr - előtt a spanyol szakember nem engedi, hogy a kétgólos előny tudatában a játékosai elkényelmesedjenek.

„Volt már rá példa, hogy az első meccsen otthon vereséget szenvedett csapat végül továbbjutott. A Valcea remek erőkből áll, és maximális erővel küzd majd ellenünk, és csak akkor van esélyünk, ha mi is így teszünk" - hangsúlyozta többször is Martin.

Az ETO az idegenbeli győzelemmel közel került ahhoz, hogy története során nyolcadszor döntős legyen európai kupában, ám az eddigi hét döntő (BL: 2009, 2012 - EHF Kupa: 1999, 2002, 2004, 2005, KEK: 2006) közül egyet sem tudott megnyerni.

A vereség után is bízik csapata továbbjutásában az Oltchim Valcea montenegrói sztárja, Katarina Bulatovics, akinek esélylatolgató nyilatkozatát az Oltchim Valcea idézte honlapján: „Győzhetünk Veszprémben, ha megfelelő figyelemmel és nyugalommal tudunk játszani. Az izgalmainkat konstruktív mederbe kell terelnünk, és a teendőnkre kell összpontosítanunk" - foglalta össze a követelményeket az átlövő.

Nehéz mérkőzés előtt áll az Oltchim, hiszen a magyar közönség minden bizonnyal robbanásig feszült légkört teremt majd a veszprémi arénában. „Csak a játékra kell koncentrálnunk, nem a közönségre" - mondta. „Győzni megyünk Magyarországra, nem fogjuk megadni magunkat, hiszen a kétgólos hátrány a kézilabdában ledolgozható".

Arra, hogy akár a Bajnokok Ligája idei kiírásának gólkirálya is lehet, Bulatovics kijelentette, nem érdekli ez a cím, csak azt tartja fontosnak, hogy még egyszer BL-döntőben játszhasson. A góllövőlistát jelenleg a már kiesett FTC átlövője, Tomori Zsuzsa vezeti 95 találattal, tőle nyolc góllal marad el Bulatovics.

A párharcot beárnyékolja az egyik román sportlap fényképsorozata, amelyben híres román sportolók Görbicz mezét tapossák, és alázzák a magyar sportembert. A megnyilvánulást sokan elítélték, a lap főszerkesztője hétfőn bocsánatot kért. A győri szurkolók ígérik, nem foglalkoznak az üggyel, sportszerűen szurkolnak majd. A román csapatot várhatón száz szurkoló kíséri el.

A másik ágon a Krim Ljubljana 24-22-re nyert a norvég Larvik otthonában, pedig a szlovénoktól több alapjátékos sérülés miatt hiányzott.

A női BL-elődöntők visszavágói:

Győr-Valcea, csütörtök 19.00, Veszprém

Ljubljana-Larvik, április 13., szombat, 20.30