Nagy: Nem ilyen BL-búcsút érdemeltünk

2013.04.27. 22:41 Módosítva: 2015.05.11. 04:05

„Büszke vagyok a csapatomra” - mondta Carlos Ortega pár perccel a 29-28-as hazai vereség után, amellyel biztossá vált, hogy a kézilabda Bajnokok Ligája-címvédő Kiel ott lesz a négyes döntőben június elsején, míg a Veszprém ezúttal is lemarad róla.

Ortega és csapata mindent megtett, de az állománya messze nincs olyan erős, mint a németeké, ahonnan Zeitz sérülése miatt be sem volt nevezve a meccsre.

Az elmúlt öt évben általában úgy esett ki a Veszprém, hogy a meccs egy jól körülhatárolt szakaszában komolyan ráijeszt az ellenfelére, de aztán az utolsó tíz percre, ami a legfontosabb, már elfogy az ereje, az addigi hajtás és koncentráció óhatatlanul felőrli.

Kielben a 47. perc után ment el pillanatok alatt a hatgólos vezetés (24-18), itthon a 47. percben vezetett először a rivális (23-22).

„Óriási erőt felemészt egy ilyen küzdelem. A védekezésük frissebb volt a támadásunknál a hajrában” - jelentette ki Nagy László.

„Nem az utolsóperces események döntenek, hanem a folyamatok, háromról, amikor volt labdánk, nem tudtunk elmenni négyre. Vagy éppen kettőről háromra. Voltak hibáink sajnos, és nem tudtuk megragadni a lehetőséget a végén. Óriási dolog, hogy így is partiban tudtunk maradni a világ legjobb csapatával, de arra kell törekednünk, hogy ezek a hibák ne forduljanak elő. Nem ilyen búcsút érdemeltünk” - állapította meg fájdalmasan.

Nagy szavai jól visszaadják az érzéseit, a twitteren még annyit hozzátett, sajnálja, hogy egy Kielt így kell segíteniük a bíróknak. "Botrány EHF" - összegzett.

Amikor a bíráskodás szóba került, minden magyarnak hiányérzete volt - a Chema elleni támadóhiba után kontragól jött, jóllehet nem volt belemenés a spanyoltól -, de összességében nem ezen múlt.

Marko Vujin nemcsak kötelességből mondta: előfordulhat, hogy a Kiel megkapja a játékvezetőktől tiszteletet, de a Veszprém el is fáradt kint. Meg itthon is.

A magyar kapusok mindkét meccsen jobban védtek, de Nagy és Sulic mellé mindkét meccsen csak egy-egy valaki tudott felnőni. Kielben leginkább a szélső, Ugalde, itthon Chema Rodriguez, az irányító. Balátlövőből Kielben elfogadható volt a hat szerzett gól, az itthoni egyre nincs magyarázat. A legfontosabb helyről sokkal nagyobb aktivitás és hitelesség kell, mert Terzicet meg sem támadták, tudták, hogy veszélytelen.

A bosnyák átlövő nem Final Four-szintű játékos. A Kielcében is sok olyan játékos van, akik nem ütik meg azt a szintet, de jobbkezes lövőjük jobb van, enélkül nem megy.

Az éppen Kielből érkező Momir Ilic jövőre megváltást hozhat. (Omeyer és Narcisse is elhagyja a Kielt.) A PSG-hez távozó Császár Gábor helyére is kell azonban még egy meghatározó játékos.

Jobb állománnyal a mindig újat kitaláló – emberhátrányban még sohasem vitte le a kapust a Veszprém eddig a meccsig – Ortega még büszkébb lehet, és akkor majd nem is ér véget a nemzetközi szezon áprilisban.