A románok és németek várnak Görbiczékre

2013.06.15. 12:38

Németországgal, Romániával, Csehországgal, Tunéziával és Ausztráliával sorsolták egy csoportba a magyar női kézilabda válogatottat a decemberi világbajnokságra szombat délelőtt, írja a handball.hu.

Görbiczéket az első kalapból húzták, magyar csapat a 2012-es Eb-n szerzett bronzéremmel automatikusan kijutott a szerbiai tornára. A csoportokból az első négy helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

"Tunéziát és Ausztráliát le kell győznünk, a németek és a románok ellen pedig jól teljesítettünk a legutóbbi Eb-n. A csehek Izland ellen jutottak ki a vb-re. Nyilván az elsődleges cél a továbbjutás, és a csoporton belül minél előkelőbb helyezés megszerzése" - fogalmazott a válogatottat az év végéig irányító Siti Beáta.

Hozzátette, a kieséses szakasz elején, a nyolcaddöntőben a norvégokat el kellene kerülni, a C csoportban a többiek ellen biztosan jó eséllyel lehet felvenni a küzdelmet.

A szövetségi kapitányt, a norvég Karl Erik Böhnt otthon, Norvégiában kezelik leukémiája miatt. Sikeres kemoterápián esett át, május közepén már nem találtak daganatos sejteket a vérében. Ha minden jól halad a felépülésével, akkor a decemberi vb-n várhatóan már ő irányítja a csapatot.

"A szövetségi kapitány állapota javul, a nyár közepén döntünk majd vele arról, hogy tudja-e vállalni a csapat felkészítését a világbajnokságra. Egyelőre úgy tűnik, csatlakozni tud a csapathoz" - mondta  a magyar szövetség elnöke, Vetési Iván a sorsolás után.

A csoportok

A csoport: Montenegró, Hollandia, Franciaország, Dél-Korea, Kongói DK, Dominika 
B csoport: Dánia, Brazília, Szerbia, Kína, Japán, Algéria
C csoport: Norvégia, Lengyelország, Angola, Spanyolország, Argentína, Paraguay
D csoport: MAGYARORSZÁG, Németország, Románia, Csehország, Tunézia, Ausztrália