Verhetetlen a női strandkézi-válogatott

2013.07.14. 20:29 Módosítva: 2013.07.14. 23:02

Európa-bajnoki arannyal hangolt a világjátékokra a magyar női strandkézilabda-válogatott. Gróz János csapata a dániai Randersben megrendezett döntőben a házigazdákat győzte le 2-1-re.

A magyar csapat fantasztikus menetelést produkált ezen az Európa-bajnokságon, veretlenül jutott a döntőbe. Ott az első játékrészt a házigazdák húzták be, a másodikban egyenlített a magyar válogatott, a szétlövésben pedig a mieinknek minden bejött, így a július 25-én kezdődő világjátékokra újdonsült Európa-bajnokként utazhatnak ki..

A Caliban megrendezendő nem olimpiai sportágak világversenyén Magyarországot 12 sportágban 58 sportoló képviseli. A strandkézisek Eb-sikere jó előjel a játékok előtt. Ráadásul a női válogatott legutóbb, amikor kijutott a világjátékokra, érmet szerzett: 2005-ben Duisburgban ezüstérmes volt a csapat. Azóta többszörösen átalakult az együttes. A keziszovetseg.hu adatai szerint az Európa-bajnok magyar válogatott a következő: Gróz Kitti, Kretz Fruzsina, Tóth Emese Szilvia, Zsigmond Adrienn, Sidó Krisztina, Fekete Bozsana, Csuka Alexandra, Győri Ágnes, Kókai Ágnes és Hajdú Ágnes. A férfi válogatott a hetedik helyen zárta az Eb-t.

Az ifik is nyertek

A női válogatott mellett a férfi és női ifjúsági csapat is Európa legjobbja lett. A fiúk a tornán szintén veretlenek maradtak, az első körös csoportmeccseken, és a második körben is vezették a tabellát. A negyeddöntőben Szerbiát 2-1-re verték, majd ez elődöntőben megint a dánok következtek, de ezúttal a magyarok nyertek 2-0-ra. A döntőben Törökország sem tudta megállítani a válogatottat, 2-0-ra nyert a magyar csapat.

A lányok szinte másolták a fiúkat, csoportelsők lettek egy vereséggel, a dánoktól kaptak ki 2-0-ra. Az elődöntőben az oroszokon jutottak túl 2-0-val, majd a döntőben visszavágtak Dániának, és 2-0-val ők lettek az Európa-bajnokok.